Locomotiva unui tren privat plin cu bușteni a luat foc în Sibiu. „Nu sunt semnalate victime” VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii sibieni au fost solicitați sâmbătă după-amiaza, 5 august, în Gara Dumbrăveni, din cauza unui incendiu izbucnit la locomotiva a unui tren de transport marfă plin cu lemne.

UPDATE, ora 15,48. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de la izbucnirea sa, au anunțat reprezentanții ISU Sibiu care au menționat și din ce cauză s-a produs incidentul:  „Pompierii au lichidat incendiul astfel încât acesta nu s-a propagat la vagoane. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost suprasolicitarea motorului electric al locomotivei. În urma incendiului compartimentul motor a ars în totalitate”.

Reprezentanții CFR SA au precizat într-un comunicat faptul că trenul încărcat cu bușteni era unul privat: „În stația Dumbrăveni, mecanicul unui tren privat de marfă a anunțat că are o degajare de fum la locomotivă. Pentru accesul și intervenția pompierilor, personalul feroviar al stației a scos de sub tensiune linia de contact, astfel încât echipele ISU să poată acționa. La această oră nu sunt trenuri de călători în circulație pe raza stației Dumbrăveni. Trenul privat de marfă este încărcat cu bușteni și circulă pe relația Curtici - Sfântul Gheorghe”.

Știrea inițială

„Pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni intervin în Gara Dumbrăveni unde au fost semnalate degajări de fum la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Andreea Ștefan.

Locomotiva unui tren încărcat cu lemne în flăcări în Dumbrăveni Foto ISU Sibiu
Locomotiva unui tren încărcat cu lemne în flăcări în Dumbrăveni Foto ISU Sibiu

Potrivit sursei citate, la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autocisternă, un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență (SVSU) Dumbrăveni.

Locomotiva unui tren încărcat cu lemne în flăcări în Dumbrăveni Foto ISU Sibiu
Locomotiva unui tren încărcat cu lemne în flăcări în Dumbrăveni Foto ISU Sibiu

„Incendiul se manifestă la locomotivă, cu flacără și degajări de fum. La acest moment se lucrează pentru localizarea și lichidarea incendiului astfel încât să nu se extindă la restul vagoanelor. Din fericire nu sunt semnalate victime și nici alți pasageri în gară. Intervenția este în dinamică, vom reveni cu informații”, au mai precizat reprezentanții ISU Sibiu.

Ultimul incident de acest gen a avut loc la Iași, la finele lunii mai, când locomotiva unui tren care transporta pasageri a luat foc în Gara Scânteia. Mecanicul de locomotivă a fost primul care a acționat pentru stingerea incendiului, până la venirea pompierilor militari. Locomotiva Diesel a fost decuplată pentru a limita efectele incendiului.

Un alt gen de incident pe calea ferată s-a petrecut în urmă cu mai puțin de o săptămână, în Bacău, unde un alt tren de călători, plin cu 400 de pasageri, a rămas blocat în plin câmp, din cauza defecțiunilor survenite la locomotivă. Din cauza caniculei, călătorii au preferat să-și ia bagajele și să meargă pe jos până la drumul european E85, în speranța că vor prinde o ocazie care să-i ducă până la destinație.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite