Femeia intrată la mijloc într-o crimă terifiantă. Concubinul sătul de scandal l-a ucis în plină stradă pe fostul soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Păusan a fost bătută în mod repetat de fostul soţ, omorât  de concubin FOTO Arhivă personală
Raluca Păusan a fost bătută în mod repetat de fostul soţ, omorât  de concubin FOTO Arhivă personală

O crimă îngrozitoare a zguduit comunitatea locală din Satu Mare la sfârşitul lunii august. Un bărbat a fost ucis în plină stradă de concubinul fostei soţii, pe care-l hărţuia de aproape un an.

Municipiul Satu Mare a fost zguduit pe data de 26 august de o crimă comisă în unul dintre cele mai populate cartiere ale oraşului. O ceartă dintre doi tineri s-a terminat tragic, unul dintre ei murind înjunghiat în piept. Filmul evenimentului pare aparent unul simplu, un conflict mai vechi între cele două părţi reluat într-o după-masă, în care unul dintre cei doi îşi face dreptate cu un cuţit.

Cei doi sunt Paul Fancsiki, autorul crimei, şi Adrian Ardelean, cel pe care l-a ucis. La mijlocul disputei dintre cei doi s-ar afla fosta soţie a victimei, în prezent concubina criminalului, Raluca Păusan. Aceasta din urmă a avut o căsnicie cu decedatul Adrian Ardelean, care s-a încheiat înainte cu câteva zile de crimă şi în urma căreia au rezultat doi copii, o fetiţă de 6 ani şi un băiat de 3 ani. Se pare că relaţia celor doi, conform declaraţiilor femeii, nu a fost cea mai fericită. Cel care ar fi intentat prima dată divorţul a fost bărbatul, care s-a răzgândit ulterior, dar Raluca a cerut ca procesul să fie dus până la final.


Adrian Ardelean, fostul soţ al Ralucăi Păusan, a fost ucis în plină stradă FOTO Facebook

adrian ardelean
„Certurile mari dintre noi au apărut după ce a băgat el divorţul. El a fost cel care a dorit să divorţeze şi cu toate acestea el a fost cel care a început să facă scandal şi să provoace certuri şi să mă acuze pe mine că am pe altcineva. A devenit violent şi cu mine şi cu copiii. La un moment s-a răzgândit şi a mers să anunţe că nu mai doreşte să divorţeze, dar am mers eu şi am cerut să divorţez, că nu mai voiam să stau cu el”, a declarat femeia.

După acest episod, cei doi au încetat să mai locuiască împreună, dar acest lucru nu a scăpat-o de scandaluri pe femeie, care era vizitată constant de Adrian Ardelean cu diferite scopuri, de fiecare dată totul încheindu-se cu scandal şi cu tulburarea liniştii publice.

„Din septembrie anul trecut au început puternic scandalurile. Venea aproape în fiecare seară la geam, că stăteam la parter. Striga, bătea în geam, dar la modul în care scutura pervazul, geamurile, se mişca rama de la geam. Când intra în casă spărgea tot. Dar aşa să vă închipuiţi că după câte un episod de acesta de al lui în bucătărie stratul de cioburi de la farfurii şi ceşti era ca stratul de zăpadă, numai alb era de la cioburi. Tot distrugea când se enerva. Venea poliţia zilnic, deja o chemau vecinii, că nici ei nu mai rezistau la un moment dat. Cei de la poliţie de la 112 ne-au dat număr să sunăm direct la locală, deja ne ştiau că noi suntem”, afirmă Raluca Păuşan, fosta soţie a victimei.

Bărbatul ucis avea ordin de restricţie faţă de fosta soţie şi cei doi copii ai lor 

image

În viaţa femeii a devenit tot mai importart Paul Fancsiki, bărbatul care a ajuns să comită crimă în urmă cu aproximativ două săptămâni. Femeia s-a mutat cu acesta, moment în care şi acesta a devenit una dintre ţintele lui Adrian Ardelean. Acest lucru este confirmat de certificatul medico-legal, dar şi de restul actelor din partea organelor de ordine, în care Ardelean Adrian îşi recunoaşte faptele de violenţă asupra lui Paul Fancsiki. Cu toate acestea, în loc să ia măsuri, poliţia a acţionat în sensul convingerii victimei să îşi retragă plângerea, lăsând astfel o persoană agresivă în libertate.

„Prin Ordonanţa dindata de 21.03.2016, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”, fapta prevăzută şi pedepsită de articolul 193, aliniatul 1 din Codul Penal.

Deşi a fost bătut de Adrian Ardelean, care îşi recunoaşte fapta, Paul Fancsiki a fost convins să îşi retragă plângerea

image

„La data de 21 martie 2016, ora 11.20, persoana vătămată s-a dus la locul de muncă al concubinei Păuşan Raluca Anca în Satu Mare, B-dul Cloşca nr.19, la sala de jocuri şi pariuri sportive aparţinând de SC. RIGHT BETTING SRL, unde s-a întâlnit cu fostul soţ al acesteia, numitul Ardelean Adrian Lucian, iar în urma unor discuţii contradictorii între cei doi acesta din urmă l-a lovit pe persoana vătămată cu pumnul în zona feţei. Cu ocazia audierii din data de 29.03.2016, numitul Ardelean Ardrian Lucian, recunoaşte că l-a agresat fizic pe persoana vătămată”, se arată în referatul cu propunere de clasare a cărui finalitate a fost chiar clasarea, în urma retragerii plângerii.

Tot în luna martie, Ardelean Adrian a primit şi un ordin de restricţie de a se apropia de cei doi copii minori pe care îi avea împreună cu soţia sa, ordin care nu a fost respectat nici în ziua crimei, minorul fiind la domiciliul mamei sale în momentul în care Ardelean Adrian şi Fancsiki Paul au intrat în conflict.

Paul Fanciski (foto) ar fi scos cuţitul de sub braţ în momentul în care şi-a înjunghiat victima 

image

Tot conform actelor deţinute de fosta soţie a decedatului, acesta ar fi avut probleme şi tulburări psihologice, care nu au fost luate în calcul atunci când acestuia i s-a permis rămânerea în libertate.

„Mie mi-a zis şi poliţia că şi eu sunt de vină, că să nu mai depun plângeri şi să mă împac cu el şi atunci o să mă lase în pace. Cum să mă împac cu el când mă bătea? Pe el l-au întrebat de ce nu se calmează şi a răspuns aşa sec: «că nu vreau». El şi când mergea la poliţie avea ori spray, ori sodă ori cuţit la el şi ieşea de acolo lejer, cu mâinile în buzunar, parcă nu la poliţie ar fi fost”, explică femeia.

Ziua fatidică în care toate acestea s-au adunat a fost 26 august, când la ieşirea din casă pentru a merge la muncă, fiind împreună, Raluca Păuşan şi Paul Fancsiki au fost atacaţi de Adrian Ardelean. Femeia nu îşi explică de unde avea concubinul ei cuţitul şi cum a ajuns să îl înjunghie pe cel decedat.

Paul Fanciski avea certificat medico-legal după ce a fost bătut de viitoarea sa victimă, Adrian Ardelean

image

„Bărbatul îşi recunoaşte fapta şi îi pare rău. Consider că a fost provocat. El va explica în faţa instanţei că victima a fost cea care a fost mereu agresivă şi care l-a atacat, fără ca cineva să ia o măsură de restricţie. Personal consider că lipsa unor măsuri mai aspre în urma agresiunilor anterioare a făcut ca omul să fie provocat să îşi facă singur dreptate”, explică avocatul criminalului.

„Nu vreau să vorbesc despre asta şi despre conflictele mai vechi care aufost între ei”, afirmă fratele decedatului.

image

Ardelean Adrian ar fi fost internat la psihiatrie, având tulburări mentale, dar a fost lăsat în libertate după ce a fugit de două ori.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite