De ce vara creşte dorinţa de a face sex şi suntem predispuşi să ne înşelăm mai mult partenerul - explicaţiile psihologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada verii poate fi una extrem de sensibilă pentru relaţia de cuplu. Ieşirile la piscină sau la bronz, combinate cu puţin alcool, pot creşte dorinţa sexuală, dar în acelaşi timp să scadă rezistenţa la tentaţie.

Vara aduce cu sine şi necesitatea oamenilor de a da jos o parte din haine, atât pentru un confort termic cât şi pentru plăcerea de a se răcori la piscină. Plăcerea unei băi răcoroase sau a unei zile petrecute pe un şezlong, la plajă, poate avea însă şi părţi negative, mai ales când aceste lucruri au loc între alţi oameni. Aceste neplăceri se regăsesc la multe persoane în relaţia de cuplu, care suferă de multe ori în această perioadă.

Corpurile parţial dezbrăcate şi alcoolul consumat vara mai mult decât de obicei duc la gânduri mai puţin fidele, atât din partea bărbaţilor cât şi a femeilor. Un gând care se repetă duce de cele mai multe ori la o acţiune şi astfel apar multe infidelităţi pe perioada verii.

„Gândurile se nasc datorită unor influenţe exterioare şi interioare, care la rândul lor au o influenţă asupra acţiunilor şi comportamentelor noastre. În acest sezon, când lumea e mai sumar îmbrăcată şi consumul de lichide, uneori cu alcool este mai mare, lumea are foarte multe influenţe exterioare, iar comportamentul este în consecinţă. Având în vedere că nevoia sexuală este la baza nevoilor noastre, e greu să înlături factorii exteriori care te inundă toată ziua cu o frecvenţă mare, astfel că împreună cu aceastp nevoie primară, acţiunea se desfăşoară în acest sens şi predispoziţia spre o infidelitate este mai mare”, explică psihologul Călin Secan.

Psihologii spun că nu există secrete pentru a rezistat ispitei, acest lucru fiind doar o chestiune de autocontrol şi de dorinţă de a rămâne fidel persoanei iubite, fiind totodată şi o dovadă de tărie de caracter. În această probleme nu se fac diferenţieri între sexe, atât bărbaţii cât şi femeile fiind predispuşi să înşele mai mult pe perioada verii. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite