Andrei Bud face parte din lotul României care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Bud s-a calificat în fiecare lot restrâns al României, începând cu clasa a IX-a
Andrei Bud s-a calificat în fiecare lot restrâns al României, începând cu clasa a IX-a

Sătmăreanul Andrei Bud este face parte din lotul României care va reprezenta ţara noastră la Olimpiada Internaţională de Matematică din acest an. Competiţia se va desfăşura în perioada 3-13 iulie, în Cape Town, Africa de Sud.

Andrei Bud are 18 ani, este din Negreşti-Oaş şi este proaspăt absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Suficient de menţionat că s-a calificat în fiecare lot restrâns al României, începând cu clasa a IX-a.

Andrei Bud a câştigat anul acesta argintul la olimpiada balcanică de matematică,iar în 2013 medalia de aur la acelaşi concurs, care s-a desfăşurat în Cipru, după ce în 2011 a obţinut medalia de argint la aceeaşi competiţie, cu toate că era cel mai tânăr membru al lotului naţional.

Andrei s-a întors acasă tot cu o medalie de argint şi de la olimpiada pluridisciplinară Tuymaada, din Yakuţia. Apoi a urcat şi mai mult culmile succesului la olimpiada Chinei de Vest, în clasa a X- a,când a luat aurul. Anul acesta, tot de la balcaniadă, s-a întors cu argintul.

Andrei Bud are de gând să rămână în România în viitor şi să urmeze Universitatea din Bucureşti şi ASE, în acelaşi timp, iar în caz că nu îi va plăcea, îşi păstrează ca plan de rezervă Anglia.

Vă recomandăm şi

Echipa României a luat cele mai multe premii, 21 în total, la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă

World Robot Olympiad™ Galaţi 2014 - paradisul inovaţiilor în domeniul ştiinţei şi tehnicii

Olimpiada Satelor din Transilvania, eveniment unic în România, şi-a desemnat câştigătorii: Mihai Oşan a luat trofeul cu punctajul maxim:100 puncte

FOTO Elevii care au revoluţionat sistemele de securitate, medaliaţi cu argint în Olanda

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite