A fost relansată campania de lectură în aer liber - „Cuibul de cărţi” la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Cultură a Municipiului Carei a relansat campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărţi.” Toţi cei care doresc să se bucure de lectură în aer liber, pot face acest lucru în parcul dendrologic din Carei, începând de miercuri, 13 mai 2015.

Proiectul constă în amplasarea de căsuţe din lemn în mai multe locaţii din parcul dendrologic din Carei, în care sunt aşezate cărţi, care pot fi citite de trecători.

Cele patru cuiburi au fost aşezate la intrarea principală a Castelului, lângă fântâna arteziană din parc şi în apropierea bustului contelui Alexander Károlyi. Anul acesta, una din cele patru căsuţe (cea de lângă bustul contelui Alexander Károlyi), a fost aşezată mai jos, faţă de celelalte, astfel încât şi prichindeii să poată să citească cărţi special pregătite pentru ei.

Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugaţi să o pună la loc, dând astfel posibilitatea şi altor vizitatori să citească aceeaşi carte. Fiecare Cuib de cărţi cuprinde între 15-20 de titluri în limba română, maghiară engleză şi franceză. Campania se va desfăşura pe toată durata verii.

La intrarea principală în castel a fost amplasată o urnă, în care toţi cei care doresc să doneze cărţi pentru sprijinirea campaniei şi diversificarea titlurilor, pot face acest lucru.

Vă mai recomandăm

Ziua Internaţională a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului sărbătorite la Carei

Castelul Karolyi a participat la Târgul European al Castelelor Ediţia I

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite