Castelul Karolyi a participat la Târgul European al Castelelor Ediţia I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Károlyi din municipiul Carei a fost prezent la prima ediţie a „Târgului European al Castelelor”, eveniment desfăşurat în perioada 1-3 mai 2015, la Hunedoara, cu  scopul de a promova frumuseţea monumentelor istorice din Europa.

Târgul a fost găzduit de Castelul Corvinilor, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Municipiul Carei a fost prezent cu un stand nou, special realizat pentru acest târg, iar materialele promoţionale au conţinut informaţii despre istoria Castelului şi expoziţiile care pot fi vizitate, toate fiind realizate de către Centrul de promovare a Turismului din Carei.

Castelul Károlyi din Carei a reprezentat o surpriză plăcută pentru publicul amator de asemenea monumente, dar şi pentru vizitatori în general. Standul Careiului a fost vizitat în cele trei zile de circa 8.000 de persoane,  care au rămas impresionate de imaginile şi informaţiile despre acesta. Vizitatorii au putut afla oferta turistică şi principalele elemente de atracţie turistică şi istorică, arătându-se impresionaţi de aspectul actual al castelului, lucrările care au fost efectuate, modul în care sunt organizate expoziţiile, evenimentele culturale care îl animă, precum şi faptul că a reintrat în circuitul turistic, devenind un punct de atracţie de nivel naţional şi chiar internaţional.

image

Pe lângă turişti, standurile au fost vizitate şi de personalităţi din administraţia publică locală, politicieni, europarlamentari şi oameni de cultură.

image

Alături de Castelul din Carei au fost prezenţi 21 de participanţi printre care: Cetatea Alba Carolina - Alba Iulia, Castelul Bran,  Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Brükenthal - Sibiu, Cetatea Făgăraş, Castelul Banffy - Bonţida, Turnul cu Ceas - Sighişoara, Castelul renascentist Sárospatak, Palatul Regal Gödollő Ungaria, Castelul Becov nad Teplou şi Castelul Valec din Cehia, Castelul La Mota din Spania şi alţii.

image

Cei care au avut răbdare să viziteze Târgul (întrucât coada de la intrarea în castel era destul de mare), au putut vizita standurile, dar au avut parte şi de piese de teatru medieval, demonstraţii şi lecţii de tir cu arcul.

Prima ediţie a „Târgului European al Castelelor” s-a încheiat cu o discutie la care au fost prezenţi reprezentanţii tuturor standurilor, unde s-a semnat un acord de promovare reciprocă, astfel încât fiecare castel să le promoveze pe celelalte, atât prin indermediul materialelor promoţionale tipărite, cât şi printr-o pagină web, totodată lansându-se şi ideea unui circuit turistic în care să fie cuprinse aceste monumente impresionante.

Vă mai recomandăm

“Românce de excepţie” vernisate la Carei

Concert cameral Beethoven al Trio Universitas la Carei

Satu MarePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite