Ziua Internaţională a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului sărbătorite la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Zilei Bibliotecarului din România, joi, 23 aprilie 2015, Direcţia de Cultură Carei şi Biblioteca Municipală au organizat o serie de activităţi, în diferite locaţii din oraş, pentru a marca aceste evenimente.

Ziua a debutat la Biblioteca Municipală, Sala Biblionet, cu două dezbateri, una în limba română şi una în limba maghiară  cu tema „Istoria tiparului şi a cărţii” susţinută de bibliotecarele Nicoleta Latiş şi Maurer Emese. Au participat elevi ai Liceului Teoretic Carei, clasele a IX-a C şi a X-a B, însoţiţi de prof. Rodica Pop.

La secţia de copii a Bibliotecii  a avut loc un joc de rol sub genericul „Vreau să fiu  bibliotecar pentru o zi”, coordonat de bibliotecar şef secţie Corina Nuna, la care a participat clasele a II-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, însoţiţi de doamna învăţătoare Elena Lascovici şi  prof. Varga Sidonia.

Pe holul bibliotecii a fost deschisă expoziţia permanentă „Scriitori reprezentativi ai Uniunii Europene.

image

Tot în sala biblionet a avut loc un atelier de origami având ca temă „cartea”, coordonat de voluntara Portik Erzsebet, la care au participat elevii clasei a III-a de la Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, însoţiţi de doamna învăţătoare Váradi Magdolna.

A fost relansată  campania „Donează o Carte”, acţiune de strângere de cărţi pentru Cuiburile de Cărţi care urmează să fie montate luna viitoare. Cutia a fost amplasată lângă intrarea principală din Castel. Donaţiile se vor putea face pe tot parcursul verii.

image

Evenimentele s-au mutat ulterior în stradă, în centrul oraşului, între orele 14-16, unde s-a desfăşurat acţiunea „Îmbrăţişează o carte!” care  a urmărit conştientizarea importanţei lecturii în vederea dezvoltării personale. Toţi cei care au îmbrăţişat cele două cărţi uriaşe animate, au primit cadou un semn de carte pe care au putut găsi şi adresa Bibliotecii Municipale. Inedita acţiune a stârnit interesul trecătorilor, peste două sute de persoane îmbrăţişând cărţile care s-au plimbat timp de două ore în centrul oraşului sau au făcând poze cu acestea.

Vă mai recomandăm

De Ziua Internaţională a Cărţii, la Bucureşti se strâng cărţi pentru bibliotecile din Republica Moldova

Maraton de citit pentru românii de peste Prut, de Ziua Internaţională a Cărţii

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite