Cum a ajuns un român să fie judecat pentru atentat la siguranţă naţională după ce şi-a spionat iubita. Gelozia extremă îl poate trimite 7 ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a trezit cu mascaţii la uşă pentu că şi-a urmărit iubita cu ajutorul unui sistem GPS
S-a trezit cu mascaţii la uşă pentu că şi-a urmărit iubita cu ajutorul unui sistem GPS

Un bărbat din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure riscă 7 ani de închisoare pentru că şi-a urmărit iubita cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu GPS pe care l-a montat pe maşina femeii. Bărbatul este acuzat  de infracţiuni privind legea siguranţei naţionale a României şi a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel din Ploieşti, iar primul termen, pe fond, a fost programat în luna septembrie 2017.

Toată povestea a început în vara anului trecut atunci când bărbatul trimis în judecată, Cătălin Moraru, a început să aibă suspiciuni în legătură cu fidelitatea iubitei sale, Iulia B., cu care avea o relaţie de doi ani. Între cei doi certurile erau la ordinea zilei, astfel că bărbatul a fost convins că femeia pe care o iubea se întâlnea în secret cu altcineva.

Totul a culminat cu decizia tinerei de a rupe definitiv relaţia. S-au întâlnit pentru ultima dată în octombrie 2016, la un restaurant din Ploieşti, când Cătălin Moraru i-a mărturisit fostei sale iubite că, de la momentul despărţirii, o urmăreşte constant cu ajutorul unui dispozitiv GPS pe care îl montase pe maşina ei şi că este la curent cu locurile pe care le frecventează.

Iniţial femeia nu a dat crezare ameninţărilor, dar când s-a trezit cu fostul concubin în paracarea unui mall din Bucureşti, acolo unde se întâlnise cu un alt bărbat, a avut un şoc. Fusese urmărită de Cătălin Moraru cu ajutorul acelui dispozitiv. Întrevederea nu a fost deloc amiabilă, pentru că, din cauza geloziei, bărbatul trădat şi-a agresat fosta iubită, dar şi pe noul său partener.

În urma plângerilor penale depuse de victime la Poliţie, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, care a disjuns cauza către DIICOT Ploieşti, pentru că, prin ataşarea unui dispozitiv dotat cu GPS pe maşina unei persoane cu scopul de a obţine date ilegale, Cătălin Moraru a încălcat Legea siguranţei naţionale. Conform recizhitoriului, tânărul din Filipeştii de Târg şi-a recunoscut fapta şi a mărturisit că a cumpărat dispozitiviul de pe un site specializat în anunţuri de mică publicitate.

“…declară că a achiziţionat acest dispozitiv de pe internet, de pe site-ul OLX, de la o persoană de sex masculin, valoarea dispozitivului fiind de 150 de lei. În continuare declară că la o zi după  ce a achiziţionat  dispozitivul, s-a deplasat la imobilul unde locuieşte persoana vătămată (…) şi a constatat că aceasta avea maşina parcată în faţa porţii şi a montat dispozitivul sub maşină, în partea din mijloc, dispozitiv pe care l-a prins de partea din mijloc cu scotch. (…) înainte de a monta dispozitivul sub autoturism, a introdus o cartelă SIM (…) în acest dispozitiv, iar de pe telefonul său mobil (…) apela numărul cartelei introdisă în dispozitivul GPS (…) şi I se răspundea cu un ton de ocupat, după care imediat primea un SMS ce coordonatele GPS ale maşinii părţii vătămate, aflând astfel locurile unde se afla autoturismul”, se arată în rechizitoriu.

Moraru a recunoscut că după incindentul din parcarea mall-ului din Bucureşti a mers din nou la fosta iubită acasă şi a luat aparatul GPS motat ilegal pe autoturism. Dispozitivul a fost găsit în casa bărbatului în timpul percheziţiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Acum el este acuzat de desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice de culegere de informaţii supuse autorizării, conform Legii Siguranţei Naţionale a României şi riscă încishoare de la 2 la 7 ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite