Pe o scară de 1 la 10, oare cât de bine o duce acest cerb înconjurat de ciute? VIDEO

0
Publicat:

Un video cu un cerb înconjurat de ciute, preluat de pe una din camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului a atras zeci de comentarii pe pagina de Facebook a Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, care a publicat imaginile, a lansat și un sondaj.

Pe o scară de 1 la 10, oare cât de bine o duce acest cerb înconjurat de ciute?”, este întrebarea care însoțește filmul preluat de pe una din camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.

Cerbii se grupează în cârduri de tauri, iar femelele, ciutele, în cârduri separate. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Cum trăiesc ciutele

Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană.

Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciuta fată unul sau doi viței, mai rar trei, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători”, explică Romsilva.

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

Parcul este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervație științifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite