FOTO VIDEO Concursul „poliţiştii bucătari“ a ajuns la a şaptea ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Gruia, liderul SNPPC a venit special de la Bucureşti pentru a-şi susţine colegii din Caraş-Severin în această confruntare a polonicelor

Pentru ca totul să înceapă bine poliţiştii din Băile Herculane au adus un porc, pe care l-au sacrificat şi pârlit de faţă cu toţi concurenţii. Şi pentru cei care cred că cade greu carnea de porc, au făcut rost şi de un batal, pe care l-au pus la făcut la proţap. Dozatorul de bere şi grătarul cu mici a fost în permanenţă în funcţiune, iar lăutarii i-au ajutat pe cei care nu erau implicaţi ci simplii spectatori să nu se plictisească.

Petrecerea trebuie să fi fost tare serioasă, de vreme ce până şi preşedintele sindicatului, Marin Gruia, a luat microfonul şi a cântat alături de muzicanţi, melodii vechi şi frumoase din folclorul Olteniei şi Munteniei, dar şi cântece de pahar. Şi pentru că aveau statutul de gazde, poliţiştii din Băile Herculane au dat drumul şi la un cazan de ţuică.

Poliţiştii în confruntarea polonicului

Peste 100 de poliţişti s-au adunat sâmbătă la Băile Herculane la aşaptea ediţie a concursului „Poliţiştii bucătari“, organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Caraş-Severin. Au fost 5 echipe: Poliţia Reşiţa, Bocşa, Băile Herculane, Serviciul de Investigare a fraudelor şi poliţia de frontieră. Competiţia a fost câştigată de echipa care a pregătit pomana porcului. Avantajată de faptul că este acasă şi s-a putu organiza mult mai bine, echipa Poliţiei Oraşului Băile Herculane a adus un porc viu pe care l-a sacrificat, pârlit şi tranşat, după care au organizat o adevărată pomană a porcului, cu şorici, carne la ceaun, cârnăciori, tobă şi caltaboşi. Şi pentru a fi sigur că vor cuceri juriul, au pregătit şi un batal la proţap. Nici restul concurenţilor 

nu s-au lăsat şi au venit care cu ce au mai bun. Poliţiştii de frontieră au pregătit peşte, iar cei de la Bocşa s-au decis să fie vegetarieni şi au gătit fasole verde şi ciuperci pleurotus, iar cei de la investigarea fraudelor s-au bazat pe fructe de mare şi brânzeturi. De la eveniment nu putea lipsi nici preşedintele pe ţară a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. „Este o manifestare extrem de interesantă şi binevenită, aşa că de anul viitor o vom implementa la nivel internaţional sau, de ce nu, poate chiar internaţional, având alături colegi de-ai noştrii din Bulgaria, Ungaria şi alte state“ a declarat preşedintele SNPPC Gruia Marin.

Un juriu greu încercat

Juriul a cântărit bine produsele pregătite de fiecare echipă şi a decis că Poliţia Băile Herculane merită trofeul acestei ediţii, secondată de poliţiştii din Bocşa. Pe locul trei s-au clasat poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. „Ne bucurăm că am putut fi gazda acestui concurs, organizat şi cu ajutorul Primăriei Băile Herculane. Noi am adus un porc pe care l-am sacrificat pe loc şi am pregătit pomana porcului. Am dorit ca toţi participanţii să se amuze şi să se simtă bine, pentru că acesta a fost lucrul cel mai important“ a declarat insp. Radu Ştefan, comandantul Poliţiei Băile Herculane. Cu siguranţă însă cei mai câştigaţi au fost participanţii, care putu servi tot ce s-a gătit.

„Au venit echipe binepregătite şi cu dorinţă de a găti. Este un mod de socializare şi de a apropia colegii de serviciu între ei. Prezenţa liderilor de la Bucureşti ne dezvăluie că este plăcut ceea ce facem noi aici şi apreciat“ a spus Mircea Cherteş, liderul SNPPC CS.

CITEŞTE ŞI:

Sorin Badea, poliţist pasionat de gătit la ceaun

Poliţiştii gălăţeni sunt mai pricepuţi la ciorbe decât colegii lor din Polonia şi Ungaria

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite