FOTO VIDEO Iasmina Marişescu, poliţista care pune pacimă în cântările din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul principal Iasmina Marişescu are un talent natal în a interpreta cântecele folclorice sau, cu alte cuvinte, poliţista care pune pacimă în cântările din Banat

La cei 26 de ani ai săi, Iasmina Marişescu are acea patimă în glas care te face interpret de muzică populară şi care-i face pe cei ce ascultă să nu poată sta deoparte, ci să rupă pământul jucând.

Deşi născută pe Clisura Dunării, la Moldova Nouă, Iasmina este de etnie română însă are şi mic însemn sâbesc: prenumele Iasmina. Născută de Ziua Crucii, pe 14 septembrie 1986, Iasmina a făcut liceul la Moldova Nouă şi Facultatea de Drept din Bucureşti. De  mică i-a plăcut uniforma, aşa că, profitând de studiile de drept, a acces spre Inspectoratul de Poliţie. „Sunt agent principal, sunt încadrată la Serviciul Cabinet al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, la dispecerat. Îmi place meseria mea şi nu aş renunţa la ceea ce fac pentru nimic. De mică, însă, mi-a plăcut şi să cânt. Eu cânt de când mă şitu, nu am învăţat asta la vre-o şcoală, n-am studiat, doar am cântat“ spune Iasmina.

Îi plac foarte mult cântecele de joc din Banatul de pustă, renumite pentru refrenul „dodă/dodă“ sau „nană/nană“, cântate de nume precum Achim Nica ori Nicoleta Voica.

Deşi spune că este o plăcere să participe la nunţi sau botezuri, Iasmina nu poate profesa ca interpretă, pentru că nu îi permite chiar statutul poliţistului. Chiar şi aşa Iasmina spune că nu regretă şi că îşi face tot cu pasiune şi misiunea de poliţist. Cât priveşte viaţa de familie, Iasmina spune că nu este căsătorită, dar că are deja un prieten, evident şi el tot poliţist.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite