Două tinere au fost căutate toată noaptea după ce au dispărut cu mașina. Unde au fost găsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fete de 19 ani, care s-au rătăcit în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă în timp ce încercau să ajungă cu maşina în localitatea Bigăr, au fost găsite de poliţişti pe un drum forestier din zonă, la aproximativ 17 km de destinaţie, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Cele două tinere au fost căutate inclusiv cu un elicopter
Cele două tinere au fost căutate inclusiv cu un elicopter

Tinerele se aflau în autoturismul cu care au plecat de acasă, sunt afara oricărui pericol şi nu au suferit vătămări, a precizat sursa citată.

Salvatorii au folosit inclusiv un elicopter pentru a le găsi pe cele două tinere.

Alarma a fost dată de prietenii fetelor care au anunțat autoritățile puțin după miezul nopții, după ce acestea nu au mai ajuns la destinație. Nici mașina cu care se deplasau cele două tinere nu a fost găsită, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

Tinerele ar fi trebuit să ajungă localitatea Bigăr, comuna Berzeasca. Apelul la 112 a fost făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 0,30. Bărbatul a spus că tinerele nu au ajuns la destinaţie şi nici nu le poate contacta. Au fost mobilizați zeci de pompieri militari, jandarmi, poliţişti şi salvamontişti, precum şi pădurari din zonă. A fost solicitat și un elicopter prevăzut cu aparatură specifică de căutare și salvare.

„Azi-noapte, la ora 00.36, poliţişti de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că două tinere de 19 ani au plecat la ora 14.30 din Reşiţa, cu un autoturism condus de una dintre ele, pentru a ajunge în localitatea Bigăr şi până la ora sesizării nu au ajuns la destinaţie. Ieri, la ora 17.00, una dintre tinere şi-ar fi contactat părinţii, spunându-le că a ajuns în oraşul Moldova Nouă şi se îndreaptă către Bigăr. În jurul orei 18.30, locaţia celor două fete indicată de o aplicaţie de socializare era în comuna Berzasca, pe un drum forestier, altul decât cel practicabil pentru a ajunge în satul Bigăr, ulterior intrând într-o zonă fără semnal, motiv pentru care cele două tinere nu au putut fi contactate pe telefoanele mobile”, a transmis IPJ Caraş- Severin.

Căutările au fost reluate

Pentru că cele două tinere nu au fost găsite, căutările au fost reluate în această dimineață: „Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliţiei de Frontieră, s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, până la ora 06.00, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă şi fără semnal, iar de la ora 07.00, echipele de căutare au reluat activităţile la faţa locului, urmând a fi efectuate căutări pedestre pe o rază de 20 de km. Pe parcursul nopţii a fost scotocită zona împădurită şi cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificaţii şi sunt greu accesibile accesului auto. A fost verificat întreg traseul DN 57 Moldova Nouă limita cu judeţul Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din Mehedinţi, inclusiv malul Dunării, fără un rezultat pozitiv până la acest moment”, mai anunțat IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite