Din nou inundaţii în cartierul Măgura din Bocşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii la Măgura
Inundaţii la Măgura

Judeţul Caraş-Severin a fost sub avertizare cod galben de ploi între orele 16 şi 18, mai multe case şi terenuri din Bocşa fiind inundate

Ploaia torenţială de miercuri după-amiaza a inundat 15 gospodării dintr-un cartier din oraşul Bocşa. Din cauză că erau colmatate, canalele colectoare de pe mai multe străzi din cartierul Măgura nu au putut să preia toată apa scursă de pe versanţi. Pentru a scoate apa din curţi localnicii au solicitat ajutorul pompierilor militari şi al celor de la serviciul voluntar Bocşa. 

„De pe versanţi s-au scurs cantităţi importante de apă, iar canalizările şi râul nu au mai făcut faţă. În prezent, ne-am mobilizat cu tot ce am avut în dotare, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bocşa este organizat şi am reuşit să aducem situaţia, cât de cât, la normal. De aici încolo, însă, va trebui să luăm măsuri pentru ca astfel de situaţii să fie evitate. Situaţia persistă de foarte mulţi ani, în zonă şi nimeni nu a luat nicio măsură. Estimez că au fost inundate aproximativ 15 case“, a declarat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa. Atunci când a văzut că situaţia nu mai poate fi stăpânită pompierii voluntari din Bocşa au cerut sprijinul pompierilor militari de la ISU „Semenic“. 

Edilul oraşului Bocşa speră ca pe viitor, cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Instituţiei Prefectului şi al altor instituţii, situaţia să fie rezolvată, având în vedere că este nevoie de lucrări de decolmatare a râului. „Dacă albia râului este mai sus decât decât drumul, este clar că avem aceste probleme şi nici nu ne putem aştepta la altceva. Voi iniţia un proiect de hotărâre, prin care să rezolvăm cumva problema. Sigur, din bugetul local nu puteam rezolva în totalitate această problemă majoră, în cartierul Măgura, de altfel, singura zonă inundabilă din oraş“, a mai precizat primarul Eugen Cismăneanţu. Şi la Caransebeş o ploaie puternică a inundat strada Tudor Vladimirescu, dar acolo nu au fost case inundate ci doar circulaţia perturbată.

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite