Cultură de canabis, descoperită într-o livadă din Caraș-Severin. Liderul grupării a fost prins drogat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descoperit într-o livadă din Caraș-Severin o cultură de canabis. Liderul grupării care cultiva plantele a fost prins drogat la volan.

Cultură de canabis FOTO DIICOT
Cultură de canabis FOTO DIICOT

Liderul grupării a racolat în iulie 2023 două persoane, constituind un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Astfel, în perioada iulie-august 2023, liderul grupului a achiziționat din Spania semințele pe care le-a plantat. Ceilalți doi inculpați aveau ca sarcini supravegherea și udarea culturii cât și identificarea unui spațiu în zona rurală a județului Caraș-Severin pe care liderul grupului l-a închiriat, conform unui comunicat DIICOT.

La data de 26.08.2023, prin apel 112, o persoană a sesizat că în livada din vecinătatea locuinței sale din comuna Ramna, pe care a închiriat-o unor bărbați, a observat mai multe plante ce par a fi canabis.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, în livadă fiind găsite mai multe ghivece cu plante de canabis. Oamenii legii au confiscat 103 plante de canabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 0,5 m și 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută. De asemenea, a fost ridicată și cantitatea de aproximativ 250 grame fragmente vegetale şi muguri de canabis.

Pe parcursul cercetării, liderul grupului a fost depistat de către polițiști, la volanul unui autoturism, în apropierea locului unde se afla cultura, în habitaclul mașinii fiind găsite resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv.

Inculpatul a fost testat cu testul rapid Drager și ulterior cu aparatul Drager DrugTest, ambele rezultatele fiind pozitive.

Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC (canabis), fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. La data de 27.08.2023, inculpatul a fost arestat preventiv.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite