Noi informații în cazul fetei de 16 ani care a murit după ce a consumat drogul Cristal. Tatăl ei va fi audiat de procurori

0
Publicat:

Tatăl fetei de 16 ani care a murit din cauza drogurilor va fi audiat de procurori. O anchetă internă are loc și la Inspectoratul Școlar Neamț în legătură cu concursul pentru care fata venise la Piatra Neamț.

Adolescenta care a murit în urma consumului de „Cristal” FOTO Facebook
Adolescenta care a murit în urma consumului de „Cristal” FOTO Facebook

În acest dosar procurorii DIICOT fac cercetări pentru trafic de droguri. Tatăl fetei de 16 ani a fost chemat la audieri, el fiind citat să dea declarații marți, 8 august.

 De asemenea, o anchetă internă are loc și la Inspectoratul Școlar Neamț și vizează liceul care a organizat acel concurs la care urma să participe fata. ISJ vrea să afle cum urma să se desfășoare acel concurs despre care nu primise nicio informație.

100 de tineri ar fi urmat să participe la concurs și nu există nicio informație cu privire la locul unde ar fi urmat să fie cazați. Fata de 16 ani plecase din București, alături de o prietenă, la un concurs organizat într-un liceu din Piatra Neamț. Fata a ajuns în gară după lăsarea întunericului.

Tatăl povestește că, din ce a reușit să afle de la prietena fiicei lui, acestea s-au separat la gară, unde a așteptat-o un băiat de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet.  După ce au ajuns acasă, băiatul i-ar fi propus fetei să consume un drog sintetic, numit Cristal, iar aceasta a acceptat.

Nu a durat mult și i s-a făcut rău. Mama băiatului a sunat la ambulanță în momentul în care a văzut că fata sângerează puternic.  După moartea fetei, polițiștii au făcut percheziții și au descoperit că băiatul care a așteptat-o în gară este, de fapt, un dealer de droguri, care făcea parte dintr-o rețea din Neamț.

La descinderi au fost găsite sute de grame de droguri de mare risc, printre care și Cristal. Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei reacții adverse la drogul care este extrem de periculos.

Specialiștii de la Agenția Antidrog spun că părinții ar trebui să fie foarte precauți pentru că pe piața neagră din România au intrat droguri noi, iar copiii lor pot fi curioși să le încerce. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite