VIDEO Trucuri prin care poţi avea în casă flori în vază sau ghivece mereu proaspete şi sănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii ne dorim să avem mereu flori proaspete şi plante sănătoase în casă. Internetul abundă de sfaturi mai mult sau mai puţin profesionale. Un video care a adunat în 10 zile, pe Facebook, peste 1,5 milioane de vizualizări, prezintă câteva trucuri în acest sens.

GALERIE FOTO

Nu ştim cât de bine funcţionează acestea, dar credem că merită să încercaţi, pentru că cele mai multe dintre ele nu necesită investiţii prea mari, ci doar timp şi dispoziţie pentru a le testa. Dacă în cazul unora am găsit şi explicaţia ştiinţifică, până la urmă oricum nu aveţi nimic de pierdut.

Spre exemplu, ştiaţi că puteţi prelungi viaţa trandafirilor din vază în ghiveci? Pentru acest lucru aveţi nevoie doar de miere şi un cartof. Ce trebuie să faceţi este să luaţi un fir de trandafir, să-i înmuiaţi tulpina în miere, introduceţi porţiunea „dulce” într-un cartof şi apoi într-un ghiveci cu pământ. Mierea are capacitatea de a stimula apariţia rădăcinilor, iar cartoful de a fertiliza.

V-aţi întors din vacanţă şi aţi găsit plantele moarte? Nu-i nimic, există anumite trucuri magice care le pot readuce la viaţă. Spre exemplu, unora dintre plantele de ghiveci le prieşte părul uman. Aţi citit bine. Se pare că azotul din păr promovează substanţele nutritive. De ce să aruncaţi părul care oricum cade, când mai bine hrăniţi plantele cu el. În trecut exista credinţa că dacă îţi îngropi părul căzut la rădăcina unui copac, vei avea parte de un păr sănătos. Se proceda astfel în mod special cu părul copiilor, dar şi bunicile noastre făceau la fel, fiindcă erau convinse că părul lor va avea de suferit dacă îl aruncau la gunoi. Ne referim la părul tuns sau căzut. 

Cum e mai uşor să previi decât să combaţi, există o metodă şi mai simplă, care vă poate ajuta timp de două săptămâni cât nu sunteţi acasă pentru ca plantele de apartament să nu moară în lipsa îngrijirii dumneavoastră. Într-un bol cu apă se pun mai multe fire de sfoară, cam câte ghivece aveţi de udat, este o altă propunere pe care v-o fac cei care au realizat videoclipul.

Aveţi probleme cu insectele? Există o soluţie pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Creionul. Da, aţi citit bine. Ascuţiţi un creion, iar cu resturile în loc să le aruncaţi - mai bine faceţi un pat deasupra stratului de pământ. Lemnul de cedru are capacitatea de a respinge dăunătorii. 

Lemnul de cedru mai este supranumit şi „Copacul Vieţii”. Puţini ştiu că pe timpuri celţii îşi conservau capetele duşmanilor nu în formol, ci în uleiul de cedru, care, de altfel are capacităţi miraculoase. Spre exemplu ajută, printre altele, la creşterea părului, întărirea unghilor şi chiar la tratarea durerilor de dinţi. Şi bineînţeles, respinge insectele.

Revenind însă la subiectul materialului de astăzi, combinaţia dintre lămâie, zahăr şi un înălbitor - are capacitatea de a prelungi viaţa florilor din vază. 

Plantei dumneavoastră de ghiveci îi putrezesc rădăcinile? O combinaţie între apa oxigentaă şi apa de izvor se pare că poate să redea viaţa rădăcinilor.

Există un truc simplu şi pentru orhidee - apa de orez îngheţată: se pune orez în apă, se lasă peste noapte, apoi apa se pune la îngheţat în congelator. Cuburile de gheaţă astfel obţinute se pun în orhidee, Logica este simplă - amidonul din orez are puterea de a hrăni solul. 

Chiar şi apa în care aţi fiert nişte ouă este excelentă pentru plantele de apartament, deci, nu o mai aruncaţi! După ce s-a răcit, puneţi-o la flori! Calciul păstrează solul sănătos!

Realizatorii clipului vă propun şi o soluţie extrem de ingenioasă de a avea mai multe plante, folosindu-vă de un organizator textil pentru încălţăminte. Succes!

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite