VIDEO Cezar Ouatu interpretând în premieră melodia „România, foaie verde, plop uscatu'“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Ouatu la Râmnicu Vâlcea, intonând Imnul României, alături de corurile de elevi ai Liceului de Artă „Victor Giuleanu”, de Ziua Naţională a României şi a Centenarului Marii Uniri, Foto: FB Cezar Ouatu
Cezar Ouatu la Râmnicu Vâlcea, intonând Imnul României, alături de corurile de elevi ai Liceului de Artă „Victor Giuleanu”, de Ziua Naţională a României şi a Centenarului Marii Uniri, Foto: FB Cezar Ouatu

Renumitul contratenor Cezar Ouatu a sărbătorit 100 de ani de România alături de vâlceni. Pe scena amplasată în centrul oraşului, în cadrul unor evenimente care au dat startul Târgului de Crăciun „Decembrie Magic”, după modelul inspirat de la Sibiu, Ouatu a cântat în premieră piesa lui Adrian Daminescu „România, foaie verde, plop uscatu'” şi a făcut o serie de dezvăluiri. Imaginile au devenit virale.

Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri au fost marcate la Râmnicu Vâlcea printr-o serie de evenimente, din care amintim „Istoria de pe clădire” - un spectacol de proiecţii laser în care a fost prezentat un film dedicat celor 100 de ani de România, zeci de minute de artificii şi un regal oferit de celebrul artist Cezar Ouatu.

„Al doilea oraş de suflet pentru mine din România, unde am copilărit”

Una dintre piesele cântate la Râmnicu Vâlcea este „România”, compusă de Adrian Daminescu imediat după Revoluţie, în Anglia, afectat de evenimentele din ţară, o melodie cutremurătoare, despre care a spus că o cântă în premieră: „Mulţumesc mult, mulţumesc mult (pentru aplauze - n.r.). Este chiar în premieră acest cântec şi mi-am dorit mult să-l cânt în al doilea oraş de suflet pentru mine din România, oraşul unde am copilărit şi-mi scriam odată amintirile din copilărie, cum se scria odată - făceam acele compuneri la română. 

Amintirile mele din copilărie şi tot ce însemna noţiunea de ţară, de zăpadă, de tot ce însemna acel mediu pur şi frumos sunt legate de tot ce înseamnă Râmnicu Vâlcea, Orleşti, Drăgăşani şi aşa mai departe”, a spus Ouatu, după care a interpretat piese „Undeva”, varianta în engleză „Somewhere” - „un cântec foarte frumos pe care-l cânt ori de câte ori am ocazia, cel puţin în aer liber. Se crează aşa, un fel de atmosferă magică”.

„Iată-mă şi într-o ipostază normală, pentru că am purtat tocuri, m-am epilat şi nu vă recomand”

Din repertoriul său nu a lipsit nici Gică Petrescu, pe care, aşa cum a povestit, l-a interpretat şi în emisiunea „Te cunosc de undeva”: „Iată-mă şi într-o ipostază normală, pentru că am purtat tocuri la vremea respectivă, m-am epilat şi nu vă recomand. Dar am făcut şi momente foarte frumoase în afară de „Cristi din Banat”, că toată lumea m-a înnebunit cu momentul ăla. 

L-am făcut şi pe Gică Petrescu. Nu eram un mare fan, un mare împătimit al lui Gică Petrescu, dar în momentul în care am interpretat alături de Taraful Silvian Voicu o romanţă, o romanţă veche, rară care se cânta în „Micul Paris” - în Bucureştiul de altădată... Vreau să v-o cânt şi vouă pentru că merită acest ”Patrimoniu cultural” care se numea Gică Petrescu să răsune şi la Vâlcea în asemenea piaţă cu asemenea oameni frumoşi. Se numeşte: „Mi te-ai lipit de suflet ca marca de scrisoare”, a explicat artistul alegerea făcută. 

„Cine s-a gândit vreodată că noi toţi de aici suntem născuţi din iubire şi că totul a pornit de la un sărut”, a mai sus Ouatu interpretând apoi melodia care l-a făcut celebru în cadrul Eurovision: „Its my life”, în 2013.

    

   

          

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite