Verificări la Poliţia Vâlcea. O familie s-a plâns că e terorizată pe criterii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O familie din Slătioara - Vâlcea care a avut altercaţii cu mai multe persoane susţine că este terorizată pe criterii politice Foto colaj Adevărul
O familie din Slătioara - Vâlcea care a avut altercaţii cu mai multe persoane susţine că este terorizată pe criterii politice Foto colaj Adevărul

În urma sesizărilor unei femei din Vâlcea care susţine că familia sa este hărţuită şi intimidată permanent pe criterii politice, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a dispus o verificare pe linie internă.

Decizia a fost luată în urma vizitei pe care Florina Cică, de 47 de ani, din Slătioara - Vâlcea, a făcut-o la începutul acestei săptămâni la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. 

„La data de 19 iulie, femeia de 47 ani de ani din comuna Slătioara s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea pentru a formula din nou plângere atât împotriva poliţiştilor care au intervenit la apelurile prin 112 cât şi împotriva persoanelor implicate în incidente, dispunându-se verificări atât de către Poliţia oraşului Horezu, cu privire la cele semnalate, cât şi pe linie internă cu privire la intervenţia poliţiştilor”, ne-au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Poliţiei Vâlcea. 

Aceeaşi sursă a dorit să mai aducă câteva clarificări în urma declaraţiilor pe care Florina Cică le-a dat unui reporter „Adevărul” în care a susţinut că altercaţiile pe care le tot are în comuna de baştină sunt provocate pe criterii politice de către susţinătorii ai PSD.

Femeia a povestit că trăieşte un calvar de când s-a întors în ţară, din Italia, unde lucrează ca asistent medical, la finele lunii iunie, pentru a vota la alegerile parţiale din comuna Slătioara Vâlcea. Fostul primar a pierdut mandatul în urma proceselor cu Agenţia Naţională de Integritate care a descoperit că în perioada în care se afla la conducerea Primăriei a avut şi o afacere proprie, şi din acest motiv a trebuit să se organizeze din nou alegeri. 

În urma votului din 27 iunie, a câştigat Primăria soţia fostului primar. Florina Cică a povestit că problemele ei au început chiar în ziua alegerilor locale când a avut o altercaţie cu susţinătorii actualei primăriţe şi au continuat şi după, în mai multe rânduri.

„Conflict spontan” în faţa unei secţii de votare

Legat de ce s-a întâmplat în ziua alegerilor parţiale, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea; Sandra Bălteanu, a menţionat: „La data de 27 iunie în comuna Slătioara, în apropierea secţiei de votare, între două femei din localitate a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia cele două s-ar fi lovit reciproc, la faţa locului intervenind poliţistul care se afla în pază la secţia de votare, pentru aplanarea conflictului. Ulterior a fost întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere”. 

O femeie bătută în faţa unei secţii de votare din Slătioara Vâlcea în ziua alegerilor parţiale s-a ales cu un picior luxat şi telefonul spart Foto colaj Florina Cică
Imagine indisponibilă

În urma altercaţiei din faţa secţiei de vot, Florina Cică s-a ales cu piciorul luxat şi telefonul spart Foto colaj Adevărul

Reamintim că Florina Cică a declarat la acea vreme că altercaţia a avut-o cu o localnică şi soţul acesteia pe care-i suspecta că aduc cu maşina la vot mai multe persoane dintr-o localitate învecinată, Mateeşti, care obţinuseră domiciliu temporar în Slătioara. Scandalul a avut loc chiar în faţa unei secţii de votare.

Cercetări penale în urma ameninţărilor la adresa unui jurnalist

Despre ameninţările cu moartea care s-au făcut la adresa jurnalistului care a prezentat în mediul online ce s-a întâmplat în respectiva zi, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea au reamintit că acest aspect este cercetat penal. „În acea zi un jurnalist care a postat  pe pagina proprie de Facebook o filmare referitoare la incidentul menţionat, ar fi fost ameninţat de către soţul uneia dintre femei, motiv pentru care poliţiştii au deschis şi în acest caz un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Măldăreşti, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu”. 

Ameninţări cu moartea la adresa unui jurnalist din Vâlcea în urma unui incident la alegerile parţiale din Slătioara Foto capturi video

Ameninţările cu moartea la adresa unui jurnalist vâlcea Foto Adevărul

În schimb, despre un incident care a avut loc în seara de 12 iulie, pe un teren de sport din satul Milostea, comuna Slătioara, poliţiştii au ţinut să precizeze că o echipă a ajuns la faţa locului în 30 de minute, şi nu după trei ore cum a menţionat Florina Cică. 

„La data de 12 iulie a.c, în jurul orelor 22:00, una dintre femeile implicate în incident, de 47 de ani, a apelat 112 susţinând că atât ea cât şi fiul său de 26 de ani şi mama sa au fost agresaţi pe terenul de sport din comuna Slătioara, la faţa locului intervenind în 30 de minute o patrulă intercomunală din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Măldăreşti, pentru aplanarea conflictului”, se arată în comunicat. 

1000 de lei sancţiune după injurii cu 20 de tineri pe un teren de sport

În ceea ce priveşte amenda primită de Florina Cică în urma altercaţiei cu cei 20 de tineri care se aflau pe terenul de sport, Poliţia a mai menţionat: „S-a constatat că mai mulţi tineri din comuna Mateeşti au închiriat terenul de sport din Slătioara pentru a juca fotbal, dar persoana vătămată şi fiul acesteia  s-au împotrivit acestei activităţi, pe  motiv că tinerii sunt din altă localitate. Din verificările poliţiştilor a rezultat că femeia de 47 de ani ar fi adresat injurii persoanelor prezente şi ar fi provocat scandal, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării cu amendă pentru încălcarea prevederilor Legii 61 din 1991. Ulterior, femeia a formulat plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare fiind întocmit un dosar penal în acest sens”. 

Nu avem date dacă în afara Florinei Cică a mai fost cineva amendat, dar există înregistrări video din care reiese că nu a fost singura persoană care a adresat injurii. 

Conflict pe un teren de sport din Slătioara - Vâlcea finalizat cu mai multe reclamaţii şi o amendă Foto colaj capturi video

Conflict cu 20 de tineri pe un teren de sport din Milostea - Slătioara, judeţul Vâlcea; Foto colaj Adevărul

Întreaga familie amendată, pentru restricţionarea accesului auto

De altfel, amenda primită în urma scandalului de pe stadionul din Milostea nu este singura primită de femeie care se simte terorizată pe motive politice. 

Legat de acest aspect, Biroul de presă al IPJ Vâlcea a adăugat: „La data de 13 iulie un bărbat din comuna Slătioara a sesizat 112 cu privire la faptul că aceeaşi persoană, femeia implicată în evenimentele precedente, fiul şi mama acesteia, nu îi permit continuarea deplasării cu autoturismul în comună. La faţa locului a intervenit din nou un echipaj de poliţie pentru aplanarea conflictului, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, la regimul rutier, tuturor membrilor familiei menţionate, întrucât ar fi împiedicat circulaţia în acea zonă. Bărbatul a depus o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, faţă de familia respectivă, cercetările fiind efectuate de către poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Măldăreşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu”.

Vă mai recomandăm şi:

O familie susţine că este terorizată pe criterii politice: „Ne-au dat maşina peste cap şi au urinat pe noi”

Alegeri locale cu scandal în Vâlcea. Jurnalist ameninţat cu moartea, femeie bătută în faţa secţiei de votare VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite