Un copil de 12 ani a pus pe jar patru echipaje de pompieri. Care a fost motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvarea unui copil cu scara ISU de echipajul ASCM - blocat în casă în Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul - credit DMS
Salvarea unui copil cu scara ISU de echipajul ASCM - blocat în casă în Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul - credit DMS

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a fost solicitat să intervină în ajutorul unui minor rămas singur acasă, după ce acesta nu a mai răspuns apelurilor disperate ale părinţilor.

Mama unui copil de 12 ani a sunat la 112, pentru că fiul ei nu mai răspundea nici la telefon şi nici la uşa apartamentului în care era singur. A crezut că s-a întâmplat ceva rău cu acesta, motiv pentru care ISU Vâlcea a trimis la faţa locului toate echipajele specializate în astfel de misiuni de salvare. 

„Pompierii militari din  cadrul ISU Vâlcea intervin pentru deblocarea unui copil aflat singur acasă, care nu răspunde la uşă, posibil inconştient (N.G. 12 ani, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe Aleea Muzicii). Este vorba despre patru echipaje de la Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea cu un SMURD, un ASAS, o Descarcerare şi un ASCM”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu. 

În final, pompierii au decis ca, în loc să spargă uşa, să folosească scara de pe ASCM - maşina dotată pentru astfel de intervenţii, apartamentul fiind situat la etajul unu. L-au găsit pe copil în casă. Rămăsese blocat într-una din camere şi nu avea asupra lui nici telefonul. 

„S-a reuşit pătrunderea în apartament prin balcon, cu ajutorul unei scări de fereastră. Minorul este în siguranţă. Rămăsese blocat într-una din camere şi nu avea posibilitatea să deblocheze uşa principală, astfel încât mama sa să poată pătrunde în apartament”, au mai precizat pompierii.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Doi copii, printre cele şapte persoane implicate într-un accident rutier FOTO

UPDATE Trafic blocat total pe DN 7, Dealul Negru, o jumătate de oră, în urma unui carambol între patru maşini

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite