UPDATE Viscolul creează probleme în sudul judeţului Vâlcea. Stratul de zăpadă are o jumătate de metru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier se desfăşoară extrem de dificil în sudul judeţului Vâlcea din cauza viscolului. Stratul de zăpadă a atins o jumătate de metru în localităţi precum Bălceşti, Laloşu sau Glăvile. Pe drumurile naţionale se circulă deocamdată în regim de iarnă, doar DN 7 fiind blocat astăzi pe un sens. Circulaţia a fost restricţionată pe Valea Oltului din cauza unui accident rutier produs în Argeş.

UPDATE  

Circulaţia pe DN 7, pe sensul Râmnicu Vâlcea -Piteşti este închisă pentru toate categoriile de vehicule în intervalul 14.00-17.00. 

Mircea Nadolu, prefectul judeţului Vâlcea, se află în acest moment în comuna Lădeşti. Potrivit acestuia, în sudul judeţului se circulă foarte greu, dar şi pe Valea Oltului. În acest moment, în Vâlcea nu mai sunt localităţi fără energie electrică.

“Zăpada e viscolită în sud şi se circulă mai greu. Deocamdată nu avem drumuri blocate. Se circulă mai greu şi pe Valea Oltului, între Gura Lotrului şi Călimăneşti. Nu avem localităţi fără energie electrică, doar în comuna Stoileşti au fost ceva probleme de dimineaţă, dar s-au rezolvat”, precizează prefectul de Vâlcea.

Zăpada dă bătăi de cap autorităţilor care administrează drumurile judeţene. 

Un microbuz în care se aflau 16 persoane a rămas înzăpezit, timp de aproximativ o jumătate de oră, pe drumul judeţean 677A, între localităţile vâlcene Creţeni şi Pesceana, în zona comunei Glăvile. Regia de Drumuri a împrăştiat, în mai puţin de 24 de ore, peste 300 de tone de material antiderapant. 

“Acţionăm cu 66 de utilaje şi am reuşit să împrăştiem peste 300 de tone de nisip. În următoarele ore vom mai folosi aproape 200 de tone de material antiderapant. Regia lucrează pe toate drumurile judeţene şi pot să vă spun că, în prezent, cel mai greu se circulă în zona Băbeni, Şirineaşa, Popeşti, Glăvile”, spune Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP Vâlcea.

DN 7A, Brezoi-Voineasa-Obârşia Lotrului nu a fost închis până în acest moment. 

Următorul comandament de iarnă se va organiza astăzi, la ora 15.00.

Citeste si: Un microbuz cu 16 persoane înzăpezit în Vâlcea, scos de drumari din nămeţi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite