UPDATE Octogenar convins cu o insignă de poliţist, de jucărie, să predea toţi banii din casă sub pretextul că sunt falşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii sustraşi de la un octogenar, din Vâlcea, sub pretextul că sunt falşi ,de nişte clujeni care s-au dat drept poliţişti cu o insignă de jucărie; Foto: Adevărul
Banii sustraşi de la un octogenar, din Vâlcea, sub pretextul că sunt falşi ,de nişte clujeni care s-au dat drept poliţişti cu o insignă de jucărie; Foto: Adevărul

Întâmplarea a avut loc de curând în Râmnicu Vâlcea. Un bătrân de 83 de ani s-a trezit în casă cu doi bărbaţi care s-au recomandat a fi poliţişti.

Update, ora 17:02 Reţinuţi pentru 24 de ore, clujenii care s-au dat drept poliţişti pentru a jefui un bătrân de banii de înmormântare, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Există suspiciuni că cei doi nu se află la prima abatere de acest gen, având la activ şi alte jafuri operate prin ţară prin această metodă.

În soluţia pe scurt, publicată pe portalul instanţelor, se specifică: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, de la 21 ianuarie 2021, până la 19 februarie 2021, inclusiv, a inculpaţilor: Zoltan Dumitrescu şi Ludivic Norbert Diosegi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale (...). Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă... Respinge cererea de luare a altei măsuri preventive... Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

 - ŞTIREA INIŢIALĂ - 

În urma unei plângeri depusă miercuri, 20 ianuarie, la Poliţia Râmnicu Vâlcea, poliţiştii au deschis o anchetă pentru depistarea a doi bărbaţi care au sustras dintr-o locuinţă aproximativ 8.000 de lei. 

Aceştia au intrat în casa octogenarului, sub pretextul că sunt de la Poliţie, prezentându-i o insignă / legitimaţie care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie. L-au convins că trebuie să le predea toţi banii din casă, întrucât reprezintă dovezi într-un dosar aflat în derulare, privind punerea pe piaţă a unor bani falşi. 

„La data de 20 ianuarie, Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuinţa tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani.

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că doi bărbaţi s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială şi, sub pretextul că au informaţii că bătrânul deţine bani falşi, l-ar fi deposedat de bani”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Insigna de poliţist de jucărie cu care a fost convins un octogenar să dea toţi banii din casă - 8.000 de lei sub pretextul că sunt falşi - în Vâlcea Foto Adevărul

Insigna de poliţist de jucărie cu care a fost convins un octogenar să dea toţi banii din casă - 8.000 de lei sub pretextul că sunt falşi - în Vâlcea Foto Adevărul

După acest episod straniu, bătrânul şi-a sunat fiica, căreia i-a povestit întreaga păţanie. Aceasta a alertat autorităţile, poliţiştii demarând cercetările. Pe baza unor informaţii provenite de la colegi din ţară, care se confruntaseră cu cazuri asemănătoare - metoda de operare fiind una inedită, poliţiştii au reuşit să afle identitatea celor căutaţi. Iar semnalmentele celor doi au fost trimise în tot judeţul. 

La câteva ore de la producerea furtului, suspecţii au fost prinşi într-o benzinărie de pe DN 7 / E 81, în comuna Milcoiu, la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Se îndreptau spre Bucureşti, nu apucaseră să părăsească judeţul. Asupra lor s-a găsit o sumă similară celei dispărute din casa bătrânului, precum şi legitimaţia / insigna de poliţist. 

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca joi, 21 ianuarie să fie prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

Imagine indisponibilă

Banii sustraşi de la un octogenar, din Vâlcea, sub pretextul că sunt falşi ,de nişte clujeni care s-au dat drept poliţişti cu o insignă de jucărie; Foto: Adevărul

„Poliţiştii vâlceni au depistat doi bărbaţi care ar fi sustras bani din locuinţa unui bătrân, după ce ar fi pătruns în casa lui prin uzurparea de calităţi oficiale. 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale şi din schimbul de informaţii operative cu poliţiştii Biroului de Investigarea a Criminalităţii Contra Patrimoniului Oradea, s-a reuşit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbaţi, de 25, respectiv 43 de ani, din judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea faptei.

La efectuarea controlului corporal şi al autovehiculului, poliţiştii au descoperit o insignă, pe care aceştia ar fi folosit-o pentru a se prezenta şi 7.550 de lei.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia  fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

Astăzi, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă”, a mai completat reprezentantul Poliţiei Vâlcea care a mai precizat şi că cei doi bărbaţi au fost prinşi cu ajutorul colegilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Vă mai recomandăm şi: 

Amenzi de 25 milioane de euro pentru Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger. Reacţia Egger

Hackerville şi Camorra: cum i-au ajutat românii pe mafioţii italieni să spele zeci de milioane de euro. Banii din zidul unei vile şi „avionul condamnaţilor” VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite