UPDATE FOTO Misiune de salvare în Făgăraş. O elevă de liceu din Iaşi, pe munte cu colegii cercetaşi, s-a accidentat în Ţara Loviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune de salvare în Făgăraş - Vâlcea Foto Arhiva Adevărul
Acţiune de salvare în Făgăraş - Vâlcea Foto Arhiva Adevărul

Un accident montan a avut loc vineri după-amiaza în Munţii Făgăraş din Ţara Loviştei, pe raza localităţii Racoviţa din nord vestul judeţului Vâlcea. O elevă de 17 ani, din Iaşi, s-a accidentat la picior.

GALERIE FOTO

Update, ora 19.50 Adolescenta care a suferit un accident montan, a fost coborâtă de pe munte şi predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, pentru a fi transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Eleva din Iaşi nu se afla în drumeţie, aşa cum s-a crezut iniţial, ci participa, alături de colegii săi, la cea de-a XXII-a ediţie a campului şi Trofeului „Cupa izvoarelor". Concursul aplicativ care a început joi, 20 iunie, în Ţara Loviştei, adună pentru patru zile peste 700 de cercetaşi şi îndrumătorii acestora - adulţi, din întreaga ţară. Cu toţii participă la o serie de întreceri specifice, ateliere de învăţare şi cunoaştere etc.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au fost solicitaţi să intervină la un accident montan - in localitatea  Racovita, unde o persoană de sex feminin de 17 ani s-a accidentat la un picior. 

La intervenţie au fost alocate un echipaj SMURD, un altul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi unul de la jandarmii montani. 

Victima face parte dintr-un club de copii cercetaşi din Iaşi veniţi să exploreze Munţii Făgăraş. Cum accidentul a avut loc pe un traseu montan, ambulanţele nu au putut ajunge până la eleva rănită, aşa că pompierii de la SMURD şi jandarmii au fost nevoiţi să se deplaseze pe picioare până la persoana accidentată. A fost alertat şi Salvamont Vâlcea. 

„Persoana accidentată se afla pe un traseu montan cu un grup de elevi. În timp ce parcurgea traseul şi-a dislocat genunchiul drept. De la locul unde s-a ajuns cu ambulanţa şi până la locul accidentului, în linie dreaptă, era o distanţă de circa 1,5 km, dar pe cărare de munte traseul este mult mai lung, iar terenul este accidentat”, ne-au explicat reprezentanţii ISU Vâlcea greutăţile acestei operaţiuni de salvare.

Când au ajuns la locul incidentului, salvatorii au găsit-o pe victimă în stare conştientă, cooperantă. A fost monitorizată, iar apoi s-a început deplasarea către ambulanţa SMURD. Din echipa de salvatori au făcut parte trei paramedici SMURD, doi salvamontişti şi trei jandarmi. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite