Un bărbat a căzut într-o râpă în zona localităţii Moisei. Salvamontiştii l-au găsit după două ore de căutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misiunea de căutare a durat două ore. FOTO: Arhivă
Misiunea de căutare a durat două ore. FOTO: Arhivă

O persoană rătăcită a căzut într-o râpă în zona localităţii Moisei (judeţul Maramureş), pe Dealul Jurchii. Echipele de salvare au găsit-o după două ore de căutări. La misiune au participat salvamontişti, jandarmi, pompieri, dar şi poliţişti.

Marţi noaptea, 18 iunie, salvamontiştii maramureşeni au fost alertaţi de dispariţia unui bărbat. Misiunea de salvarea a fost una dificilă, mai ales că la un moment dat salvamontiştii au pierdut comunicarea cu persoana dispărută. 

„Zona era dificilă şi foarte întinsă, iar misiunea se anunţa una destul de complicată având în vedere că persoana cu probleme cu care de altfel s-a reuşit comunicarea la un moment dat a rămas fără baterie la telefon. Ca suport la acea oră (n.r. 23:30) s-a deplasat o echipă din Baia Mare formată din 5 oameni şi o echipă din Cavnic formată din 4 oameni. Şi Salvamont Borşa şi-a anunţat disponibilitatea de a veni cu echipa de suport”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş. 

După două ore de căutări, acţiunea a fost încheiată cu succes de către salvatori, persoana căzută în râpă fiind găsită teafără. 

„Pe baza informaţiilor avute, dar mai ales datorită cunoaşterii zonei am reuşit să găsim persoana într-un interval de timp extrem de scurt”, au mai adăugat reprezentanţii Salvamont Maramureş. 

Cu ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, echipele de salvare au avut parte de suportul tehnic care a facilitat obţinerea informaţiilor necesare localizării în timp util a victimei.

Citeşte şi

VIDEO Tragedie pe şosea evitată în ultimul moment. Imaginile de infarct filmate cu o cameră de bord

Trei turişti americani, pierduţi în Pietrosul Rodnei. Salvamontiştii i-au găsit abia după 12 ore de căutări

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite