UPDATE Două persoane decedate în urma unei explozii în curtea unei fabrici de pavele din Vâlcea FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie la o unitate de prelucrare a uleiului uzat din curtea unei fabrici de pavele din Căzăneşti - Vâlcea soldată cu două decese Foto Adevărul
Explozie la o unitate de prelucrare a uleiului uzat din curtea unei fabrici de pavele din Căzăneşti - Vâlcea soldată cu două decese Foto Adevărul

Un grav accident de muncă s-a petrecut miercuri dimineaţa, 19 mai, în Râmnicu Vâlcea, la o fabrică de pavele, în urma căruia au murit oameni.

Update, ora 11:30 Şeful ISU Vâlcea a declarat în legătură cu accidentul de la Căzăneşti - Râmnicu Vâlcea: „A explodat un cazan de emulsii bituminoase, eveniment în urma căruia au fost rănite trei persoane. Două dintre ele au fost declarate decedate de către echipajul SAJ. A treia victimă, din primele evaluări, prezintă leziuni minore”, a precizat col. Dan Pascaru care a menţionat drept cauză de producere a acestui accident „o suprapresiune în cazan” şi a subliniat că se fac cercetări pentru a se afla ce anume a condus la acest lucru.

La faţa locului este în desfăşurare încă la această oră o anchetă derulată de către poliţişti şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea. 

Supravieţuitorul este fiul unuia dintre bărbaţii decedaţi. 

GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA LOCUL EXPLOZIEI

Update, ora 10:40 Potrivit şefului ISU Vâlcea, col Dan Pascaru, a mai existat o victimă, un supravieţuitor al deflagraţiei, care a fost transportat de urgenţă la spitalul judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe. 

Imagini de la locul unde a avut loc explozia, Sursa: ISU Vâlcea:

Incidentul a avut loc la un cazan al firmei Atica Chemicals şi a fost anunţat la ora 09:22. Celelalte două persoane care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei aveau 53 şi respectiv 57 de ani.

Update, ora 10:20 Reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că explozia a avut loc în în curtea fabricii de pavele Wise, dar la o altă firmă. „Este vorba despre o unitate care are că profil de activitate colectarea uleiului uzat. Explozia a avut loc la un recipient in care se aflau produse bituminoase. Urmează să se facă cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc deflagraţia”.

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

Din primele informaţii furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, reiese că au murit doi oameni în urma unei explozii.  

„Explozie la un cazan cu substanţe bituminoase, la Fabrica de pavele din cartierul Căzăneşti - Râmnicu Vâlcea. Din datele preliminare, sunt două persoane decedate. Intervin un echipaj CBRN, un echipaj ASAS, un echipaj SMURD cu 12 subofiţeri şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, din care o ambulanţă cu medic”, a precizat Cătălin Popescu, din cadrul ISU Vâlcea.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, a mai precizat aceeaşi sursă.

Nu se cunosc cauzele producerii acestui eveniment şi nici dacă mai erau şi alte persoane în zonă când s-a produs deflagraţia. 

Deşi nu s-a precizat numele firmei în care a avut loc accidentul de muncă, singura fabrică de pavele din zonă este cunoscuta fabrică Wise. Numai că explozia nu a fost la această companie, unde în urmă cu doi ani a mai avut loc un accident de muncă soldat cu un deces, ci in curtea aceleiaşi companii. Un tânăr muncitor a fost prins de banda transportatoare şi nu a mai putut fi salvat, în vara lui 2019.  

Vom reveni cu amănunte.

Vă mai recomandăm şi: 

Noi dezvăluiri despre comoara monetară veche de 500 de ani, descoperită la Vâlcea FOTO VIDEO

Cum arată tezaurul de la Vlădeşti cu sute de monede din argint, vechi de cinci secole FOTO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite