Cod galben de vijelii în jumătate de ţară. Ce ravagii a făcut vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O macara a căzut în staţiunea Mamaia
O macara a căzut în staţiunea Mamaia

Meteorologii au emis miercuri dimineaţă, 19 mai, mai multe alerte cod galben de vânt puternic valabile în următoarele ore în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Buzău, informează Agerpres.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între orele 8.00 şi 14.00, în localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h. 

De asemenea, până la ora 9.00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj şi Vâlcea, la peste 1.800 de metri altitudine, vântul va avea intensificări la rafale de peste 90 – 100 km/h. În zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova şi Dâmboviţa se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de 110 – 120 km/h. Potrivit ANM, miercuri dimineaţa, în mai multe localităţi din judeţul Buzău vântul va avea viteze de peste 90 – 100 km/h. 

Vântul puternic a făcut ravagii marţi, 18 mai, în mai multe judeţe. Au fost doborâţi copaci, care au avariat numeroase autovehicule. În Bucureşti, autorităţile au intervenit pentru îndepărtarea a 27 de copaci căzuţi pe autoturisme şi de pe carosabil. În judeţul Constanţa, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi după-amiază, după ce o macara a fost dărâmată de vânt în faţa unui hotel din staţiunea Mamaia. 

Din cauza vântului puternic, s-a desprins o parte a acoperişului Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite