Recorduri la referendum în Călimăneşti-Căciulata: prezenţă la vot 131.04% şi mai mulţi votanţi pe listele suplimentare decât numărul de alegători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţii din staţiunile balneoclimaterice din judeţul Vâlcea au înregistrat recorduri atât în ceea ce priveşte prezenţa la urne cât şi numărul mare de votanţi pe listele suplimentare.

La secţia de votare din Călimăneşti-Căciulată amplasată la Hotelul Traian au existat mai mulţi alegători pe listele suplimentare decât pe listele permanente. De fapt, numărul vizitatorilor a depăşit chiar şi numărul persoanelor arondate secţiei respective. 

Mai exact, pe listă erau înscrişi 567 de alegători permanenţi din care au venit la urne numai 115. Pe lângă aceştia au mai votat încă 628 de persoane aflate în tranzit sau turişti, potrivit reprezentanţilor secţiei, fapt ce a determinat ca prezenţa la vot să fie de 131,04%. 

A fost cel mai mare procentaj la nivel  judeţul Vâlcea, în comparaţie cu cel mai mic - de doar 4,91% - înregistrat într-o secţie din comuna Bărbăteşti.

Cel mai mare număr de alegători pe listele suplimentare s-a înregistrat însă la Băile Olăneşti, la secţia din cadrul liceului staţiunii, unde au votat 741 de turişti.

Nu s-au înregistrat probleme nici cu urna mobilă, cele mai multe voturi fiind depuse în aceasta într-o secţie din comuna Scundu - 25, iar la secţia din cadrul Primăriei Băbeni au mai fost strânse încă 20 de voturi. În total, pe judeţ, 80 de persoane au ales să voteze prin intermediul urnei mobile.

Prezenţa la vot în Vâlcea a fost sub media pe ţară, de doar 17,60%.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite