Pericol pe Valea Oltului: cad bolovani! „Peste 250 de metri cubi de material au fost aduşi de viitură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietre şi bolovani căzute de pe versanţi în urma unei viituri pe Valea Oltului în Vâlcea Foto DRDP Craiova
Pietre şi bolovani căzute de pe versanţi în urma unei viituri pe Valea Oltului în Vâlcea Foto DRDP Craiova

Precipitaţiile abundente din ultimele zile din Vâlcea, judeţ care s-a aflat sub diverse atenţionări de vreme rea, a determinat blocarea traficului pe DN 7 / E 81 din cauza aluviunilor scurse de pe versanţi pe şosea.

De două ori miercuri dimineaţa. 6 iulie, traficul pe Valea Oltului a fost blocat din cauza bolovanilor şi pietrişului care au ajuns pe carosabilul DN 7 / E 81, de pe versanţi. 

Din acest motiv, în jurul orei 03:55 s-a produs chiar şi un accident rutier, la Brezoi - Vâlcea. O dubă a intrat într-un TIR care staţiona pentru degajarea şoselei. În urma impactului violent o persoană, pasager în dubă, şi-a pierdut viaţa. Avea 22 de ani. În schimb, şoferul acesteia a scăpat în mod miraculos, cu leziuni minore. Ambele victime au avut nevoie de descarcerare. 

Mai bine de patru ore, circulaţia a fost oprită între Vâlcea şi Sibiu.

Apoi, în jurul orei 09:45, s-a anunţat că traficul pe sensul Sibiu - Vâlcea a fost din nou blocat, de această dată din cauza unei stânci care ar fi căzut de pe un versant, la Câineni - Vâlcea. 

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului rutier. Se va acţiona pentru deblocarea traficului rutier”, a precizat Georgiana Stancu de la Poliţia Judeţeană Vâlcea, iar apoi a revenit asupra informaţiei precizând că nu s-a găsit nici o stâncă pe şosea. Cel mai probabil au căzut din nou bolovani care până când au ajuns poliţiştii în zonă au fost îndepărtaţi de participanţii la trafic.

Cozile de maşini de pe Valea Oltului în urma unei viituri urmată de un accident rutier în Brezoi - Vâlcea Foto Ionuţ Didu

Cozile de maşini de pe Valea Oltului în urma viiturii care a cauzat un accident rutier în Brezoi - Vâlcea, la patru ore de la eveniment Foto Ionuţ Didu

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova au precizat că pe Valea Oltului s-a produs o viitură miercuri dimineaţa: „Peste 250 de metri cubi de material au fost aduşi de viitură pe DN 7, Valea Oltului, în urma ploilor torenţiale. Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate pe perioada intervenţiei. Serviciul Drumuri Naţionale (SDN) Vâlcea a intervenit cu două încărcătoare şi autocamioane pentru îndepărtarea efectelor viiturii”.

Din acest motiv, ţinând cont de şi condiţiile meteo - s-a emis o avertizare de Cod portocaliu de averse, vijelii, rafale de peste 70 - 80 km/h, descărcări electrice şi grindină pentru intervalul 6 iulie, ora 12:00 - 7 iulie, ora 12:00, pentru judeţul Vâlcea -, Poliţia Rutieră recomandă tuturor şoferilor care tranzitează Valea Oltului să circule cu prudenţă!

Vă mai recomandăm şi:

Prăpăd la Vâlcea. Vijelie care a smuls acoperişuri şi copaci, în doar 35 minute VIDEO

O dubă a intrat într-un TIR oprit pe Valea Oltului din cauza scurgerilor de pe versanţi. Un pasager a murit VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite