Percheziţii în Vâlcea şi alte trei judeţe, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii efectuează în acest moment percheziţii la sediile a 10 societăţi comerciale şi locuinţele a 10 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Percheziţiile sunt în desfăşurare în mai multe locaţii de pe raza judeţelor  Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

La acţiune participă  poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.  

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2007 - 2011, cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite