Paște în familie. Un bărbat i-a dat iubitei cu toporul în cap, apoi a călcat-o în picioare. Nu era prima dată

0
Publicat:

Fapta s-a petrecut de Paște, în noaptea de duminică spre luni, 23/24 aprilie a.c., într-o localitate din Vâlcea. Autorul agresiunii, care este recidivist, se află acum după gratii, pentru tentativă de omor.

Agresor din Ghioroiu Vâlcea arestat preventiv pentru că a vrut să-și omoare iubita Foto Adevărul
Agresor din Ghioroiu Vâlcea arestat preventiv pentru că a vrut să-și omoare iubita Foto Adevărul

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus luni, 24 aprilie a.c., punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat aflat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie.

În aceeași zi, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele agresorului din Ghioroiu - Vâlcea.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă reiese că faptele s-au consumat în noaptea de duminică spre luni, 23/24 aprilie a.c., în jurul orei 01:00: „În timp ce se afla împreună cu concubina sa în locuința din comuna Ghioroiu, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat acte de violență asupra acesteia. A lovit-o cu un topor în zona capului, precum și cu palmele și picioarele peste corp, provocându-i leziuni traumatice ce vor necesita pentru vindecare minimum 12 - 14 zile de îngrijiri medicale”

Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea - Serviciul de Investigații Criminale și Postul de Poliție Ghioroiu.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. 

La începutul pandemiei, și-a bătut familia și a ajuns după gratii

În urmă cu trei ani, același agresor, Florin Sorin Porumbescu, pe atunci în vârstă de 19 ani, a mai fost cercetat pentru violențe în familie, distrugere și furt. Și-a bătut crunt atât iubita cât și mătușa. Cea care l-a reclamat a fost femeia mai în vârstă. Nervos că nu mai are bani și nici nu i se dau, a distrus mai multe bunuri din locuință și i-a furat mătușii telefonul.

Curios este faptul că deși bătute, ambele femei au refuzat să primească ajutor medical de specialitate. 

Faptele s-au petrecut tot în luna aprilie, în noaptea de 21.04.2020. Ulterior, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi, în data de 23 aprilie 2020, arestat preventiv pentru 30 de zile. A scăpat destul de rapid de urmările faptelor sale, poate și în lipsa unor certificate medicale din partea victimelor sale, fapt ce i-a permis de această dată să fie din nou agresiv.

Doar că acum, anchetatorii au concluzionat că a pus în pericol viața femeii cu care trăiește, de aceea mandatul de arestare a fost emis de o instanță superioară, cea de la Râmnicu Vâlcea (Tribunalul Vâlcea) - și nu cea din Bălcești, de care este arondată localitatea Ghioroiu, cum s-a întâmplat în trecut. 

Ghioroiu este o comună din sudul județului Vâlcea în care se petrec deseori violențe care duc uneori și la curmări de vieți omenești.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite