O ucraineancă s-a spânzurat la Olănești, Vâlcea. Era mutilată fizic și psihic de războiul din Ucraina

0
0

Războiul din Ucraina face victime și în România. În Olănești, stațiunea balneară din Vâlcea unde s-au refugiat sute de ucraineni, o femeie a decis să-și pună capăt zilelor, marți, 29 noiembrie.

Băile Olănești stațiune balneară în județul Vâlcea Foto captură video YouTube
Băile Olănești stațiune balneară în județul Vâlcea Foto captură video YouTube

Tragedia s-a petrecut marți seara, 29 noiembrie, dar informația a fost confirmată abia după o zi. Este vorba despre o ucraineancă a cărei vârstă nu se cunoaște cu certitudine, care alesese stațiunea Olănești ca loc de refugiu. 

Femeia suferea profund din cauza războiului care o mutilase nu doar psihic, ci și fizic. Ea avea răni la nivelul feței și-și pierduse vederea, susțin surse neconfirmate oficial. În stațiune venise alături de un grup de alți opt ucraineni.

În cursul zilei de marți, 29 noiembrie, în jurul orei 21:00, polițiștii din Băile Olănești au fost sesizați despre faptul că, o femeie de cetățenie ucraineană, în vârstă de 55-60 de ani, ar fi fost găsită spânzurată, într-o unitate de cazare din localitatea Băile Olănești, județul Vâlcea. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, polițiștii efectuând manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat, ulterior fiind declarat decesul acesteia”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Potrivit sursei citate, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând să fie efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul femeii.

Femeia este doar una dintre nenumăratele victime colaterale ale nemilosului război din Ucraina.

Băile Olănești este stațiunea aleasă cu preponderență de refugiații ucraineni care au ajuns pe tărâmurile vâlcene. Se află la doar 20 kilometri depărtare de municipiul reședință de județ, Râmnicu Vâlcea, și este recunoscută pentru liniștea de care ai parte aici, aerul curat și peisajele mirifice din Munții Căpățânii, dar și apele sale tămăduitoare.

Se spune despre Băile Olănești că este stațiunea cu cele mai multe izvoare minerale, peste 30, din care doar o parte din exploatate.  

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri