Micuţul de şase ani căzut de la etajul patru cu tatăl său a supravieţuit miraculos: „Nu-mi luaţi copilul”

0
0
Blocul din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu copilul său în braţe de la etajul 4 Foto Adevărul
Blocul din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu copilul său în braţe de la etajul 4 Foto Adevărul

Un incident şocant s-a petrecut în după amiaza zilei de 5 ianuarie, într-un cartier din Râmnicu Vâlcea, unde salvatorii au fost solicitaţi să intervină după ce două persoane au căzut de la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje.

Zeci de forţe de intervenţie s-au deplasat în zona Traian după ce s-a aflat despre cele două persoane au căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri.

Una dintre victime era un bărbat de 40 de ani, iar cealaltă un copil de şase ani. Potrivit martorilor, adultul a sărit în gol cu cel mic în braţe de pe balcon. 

Cei doi au căzut pe pământ, având apartamentul orientat spre grădina din spate a blocului în care locuiau. Ambii au fost găsiţi în viaţă. 

Vecinii au povestit ulterior că au auzit o bubuitură şi urletele incontrolabile ale unui copil. 

Victimelor li s-au acordat primele îngrijiri la faţa locului, apoi au fost preluate de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu politraumatisme, dar conştiente, pentru a fi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. 

Adultul a fost auzit repetând confuz şi surescitat: „Nu-mi luaţi copilul!”, dar şi că a fost aruncat de la etaj. Locatarii bănuiesc că avea probleme de natură psihică. 

Blocul din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu un copil în braţe de la etajul patru Foto gazetavalceana ro

Blocul din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu copilul său în braţe de la etajul 4 Foto gazetavalceana ro

Bărbatul a murit la spital, la scurt timp, rănile suferite fiind incompatibile cu viaţa. 

Copilul a fost transferat, în schimb, de miercuri seara, la Craiova, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi apoi la Anestezie Terapie Intensivă, de unde a ajuns joi dimineaţa, 6  ianuarie, la Clinica de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Dolj, în stare gravă, cu traumatism de coloană cervicală, traumatism toracic cu fracturi costale şi contuzie pulmonară bilaterală. Este conştient, cooperant şi stabil hemodinamic, potrivit reprezentanţilor spitalului din Craiova.

Consumator de droguri?

Poliţiştii vâlceni nu au precizat care a fost motivul acestui gest sinucigaş, menţionând că există o anchetă în derulare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Reprezentanţii instituţiei au transmis doar că s-a deschis o cauză pentru a se afla împrejurările în care cele două persoane de sex masculin au căzut de la înălţime, fără să ofere mai multe amănunte. 

Balconul de la etajul patru al unui bloc din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu copilul său în braţe Foto Adevărul

Balconul de la etajul patru al unui bloc din Râmnicu Vâlcea de unde un bărbat s-a aruncat în gol cu copilul său în braţe Foto Adevărul

Tot potrivit locatarilor, bărbatul era şofer de TIR, motiv pentru care nu era văzut pe acasă cu lunile. Locuia de peste 10 ani împreună cu iubita lui, cadru sanitar la un spital din oraş, şi cu copilul lor, despre care iniţial s-a spus că ar fi doar al femeii, în blocul din Cartierul Traian al municipiului Râmnicu Vâlcea. 

În ultima vreme, vecinii i-au auzit certându-se frecvent. Tot aceştia susţin că bărbatul era o fire introvertită, dar când era acasă îl vedeau deseori la plimbare cu copilul. În momentul tragediei, mama micuţului era la serviciu.

Se fac cercetări pentru a se afla dacă se confirmă supoziţia că bărbatul era consumator de droguri, dacă a fost un gest sinucigaş sau este vorba despre altceva la mijloc. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

UPDATE Incident şocant în Vâlcea. Un bărbat şi-ar fi luat copilul în braţe şi s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc

Accident pe munte lângă staţiunea Băile Olăneşti: „Folosirea ATV-urilor în zone de acest gen reprezintă un risc imens“

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite