FOTO Cinci dintre romii care şi-au făcut dreptate cu bâtele de baseball pe străzile din Râmnicu Vâlcea, reţinuţi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul săptămânii trecute, două clanuri de romi s-au bătut cu violenţă pe străzile din Râmnicu Vâlcea. Ulterior, au declarat că a fost vorba despre o „judecată ţigănească” - „stabor”, din cauza neînţelegerilor legate de o nuntă. Astăzi, poliţiştii vâlceni au decis să-i reţină, pentru 24 de ore, pe cinci dintre cei 30 de romi implicaţi în scandal.

GALERIE FOTO

Duminică seara, două clanuri de romi din Râmnicu Vâlcea şi-au făcut dreptate în parcarea Maternităţii din oraş şi a unui mall din apropiere, după ce s-au urmărit cu maşinile pe străzi. În scandal au fost implicaţi 30 de membri a două familii. S-au bătut cu bâtele de baseball şi au distrus mai multe maşini. 

O parte din întâmplare s-a petrecut sub privirile comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cms. de poliţie Sorin Oară, care a dispus ca mai mulţi poliţişti să calmeze spiritele. Pe lângă cei 30 de poliţişti, la acţiune au luat parte şi 12 jandarmi.

Abia joi, 1 august, s-a decis reţinerea a cinci dintre romii implicaţi în scandal. 

„Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare, ca urmare a evenimentelor din data de 28 iulie a.c., săvârşite în Râmnicu Vâlcea, în parcarea unui centru comercial şi în zona Spitalului de Obstretică Ginecologie.

Având în vedere probatoriul administrat, în cazul prezentat fiind implicat un număr mare de persoane, iar acţiunile săvârşindu-se în mai multe locuri, la data de 01 august organele de cercetare penală, din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci persoane, toate din Râmnicu Vâlcea”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ, Cătălin Udrea.

Urmează ca mâine, 2 august, persoanele reţinute să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea „pentru luarea de măsuri în conformitate cu prevederile legale”.

Deşi nu au recunoscut, scandalul a plecat de la o fată, fiica uneia dintre familiile implicate, care a fost promisă unui alt băiat şi de aici tot circul de pe străzile din Râmnicu Vâlcea. Doi minori au ajuns la spital.

Nu se cunosc amănunte despre starea acestora.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite