Cadavrul unui nou-născut, găsit ascuns într-o găleată de plastic din baie. Mama criminală a ajuns la spital în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamă suspectată de pruncucidere Foto Arhiva Adevărul
Mamă suspectată de pruncucidere Foto Arhiva Adevărul

O descoperire macabră a fost făcută la finele acestei săptămâni, după ce o femeie a ajuns la Spitalul Brezoi - Vâlcea cu „retracţie de placentă”.

Un medic din cadrul Spitalului Brezoi a sesizat telefonic Poliţia din oraş că o pacientă de 37 de ani care născuse de curând, fără să recunoască acest lucru, a ajuns în stare gravă la unitatea spitalicească.

Femeia a fost trimisă de urgenţă la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea cu diagnosticul „retenţie de placentă”, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

În lipsa nou-născutului, poliţiştii au început cercetările în Brezoi. Astfel s-a aflat că femeia locuieşte singură, fără forme legale, într-un apartament care aparţine iubitului ei aflat la muncă în străinătate. 

S-a pătruns în locuinţă, iar în baie „sub mai multe obiecte de vestimentaţie, a fost descoperit un recipient de plastic, de tip găleată, iar în interiorul recipientului a fost descoperit cadavrul unui nou-născut de sex masculin”, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Un mesaj straniu a ajuns la mai multe publicaţii din Vâlcea potrivit căruia mama şi-ar fi omorât pruncul îndesându-i un ciorap în gură, după care l-ar fi aruncat la gunoi şi ar fi plecat prin oraş, unde i s-ar fi făcut rău şi ar fi leşinat din cauza hemoragiei. Acelaşi mesaj nesemnat mai specifică faptul că femeia, mamă a încă patru copii, nu ar fi la prima faptă de acest gen. În urmă cu patru ani i-ar mai fi murit o fetiţă şi a fost suspectată şi atunci că a omorât copilul prin sufocare. Poliţia Vâlcea nu a confirmat deocamdată nimic din cele sesizate în mesajul anonim. 

S-a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru ucidere ori vătămare corporală a nou-născutului săvârşită de către mamă, fapte prevăzute şi pedepsite conform art 200, alin. 1 din CP. Ancheta care se va face sub îndrumurea unui procuror urmează să stabilească dacă mama şi-a ucis pruncul deliberat, sau dacă acesta a murit din cauza deciziei sale de a naşte acasă.   

„Urmează a se da o soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi - Vâlcea”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea. Nu este exclus însă ca dosarul să ajungă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În acest moment, mama este internată la Spitalul Brezoi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite