Bal al Bobocilor „sărbătorit” cu droguri pitite în încălțăminte și cuțite ascunse în fund VIDEO

0
Publicat:

Inventivitatea celor care încalcă legea pare să nu aibă limite, după cum o dovedește chiar un Bal al bobocilor organizat la finele săptămânii trecute în Vâlcea, la care invitații au venit cu droguri și arme albe asupra lor.

„Jandarmii vâlceni au depistat tineri cu ”cristale” și obiecte periculoase la Balul Bobocilor”, a fost anunțul făcut de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi în urma unui eveniment organizat de un prestigios liceu din Râmnicu Vâlcea. Substanțele interzise și armele albe au fost descoperite în urma unor percheziții corporale.

„În seara de sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în cadrul evenimentului "Balul Bobocilor" organizat la un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea, jandarmii au intervenit pentru a gestiona o situație delicată ce implica doi tineri surprinși în posesia unor substanțe interzise și obiecte periculoase”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacăle.

Droguri în adidași pentru consum propriu

Liceenii au atras atenția pe parcursul evenimentului datorită comportamentului lor suspect: „Jandarmii vâlceni i-au legitimat pentru a evalua situația și pentru a stabili motivele comportamentului lor. În urma controlului corporal preventiv efectuat, s-a constatat că unul dintre tineri purta asupra sa, ascunse în încălțăminte, substanțe suspecte, presupuse a fi interzise de legislația în vigoare. Cei doi tineri suspectați au declarat că aceste substanțe, cunoscute stradal sub denumirea de Cristale, erau destinate consumului propriu”.

Cuțit și spray lacrimogen, în chiloți

Și nu au fost singurii liceeni cu probleme: „Ulterior, într-un alt punct al evenimentului, jandarmii au descoperit asupra altor doi tineri cu vârste de 19, respectiv 21 de ani, un cuțit cu lamă pliabilă și un spray lacrimogen, obiecte periculoase care erau ingenios ascunse în interiorul hainelor”.

În realitate, așa cum se observă și din imaginile video puse la dispoziția presei de către reprezentanții jandarmilor, armele albe erau ascunse în fund, în chiloți.

Cei patru tineri vâlceni au ajuns acum în atenția polițiștilor. În cazul celor care aveau droguri asupra lor, vor face cercetări polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate: „Documentele întocmite în urma intervenției, împreună cu substanțele interzise și obiectele periculoase, vor fi predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor”.

„Cristal”, drogul care ucide

Reamintim faptul că drogul găsit asupra tinerilor liceeni vâlceni, cunoscut sub numele de „Cristal”, este considerat printre cele mai periculoase stupefiante existente întrucât provoacă violență extremă și pierderea memoriei. Chiar luna trecută, un tânăr din Sibiu aflat sub influența acestui narcotic și-a ucis tatăl, fost director al Direcției Agricole Sibiu.

Iar în vară o adolescentă de 16 ani din București a murit în urma consumului de „Cristal”. Cazul a făcut multă vâlvă la vremea respectivă. Este vorba despre Shara, fata care a fost drogată de un amic cunoscut pe net, în Neamț, unde se afla pentru a participa la o competiție. 

Reprezentanții Sindicatului Europol au atras atenția cu acel prilej că zeci de persoane au murit ca urmare a intoxicării cu această substanță care are efecte similare cocainei, deși este mult mai ieftină decât aceasta. În cazul unui supradozaj apar tulburări de ritm cardiac și respirator, tremur și spasme musculare, hipertermie, insomnie, anxietate, paranoia, dezorientare, halucinații și delir sau convulsii.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite