UPDATE Amenințare cu bombă la Măciuca, în timpul cununiei religioase. „Nunta lui George Simion este finanțată de ruși”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alerta a fost dată chiar în timpul slujbei pentru Taina căsătoriei liderului AUR, George Simion cu Ilinca, sâmbătă, la prânz, 27 august, în Oveselu - Măciuca, din județul Vâlcea.

Cununia religioasă a liderului AUR George Simion cu Ilinca de la Măciuca Vâlcea Foto captură video
Cununia religioasă a liderului AUR George Simion cu Ilinca de la Măciuca Vâlcea Foto captură video

UPDATE, ora 16,30

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a informat că în urma verificărilor efectuate, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Reamintim că astăzi, 27 august, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că în incinta unui eveniment privat, desfășurat în localitatea Măciuca a fost amplasată o bombă.

La fața locului s-au deplasat polițiști și pirotehniști pentru efectuarea de verificări.

Cercetările sunt continuate, pentru identificarea persoanei care a făcut sesizarea și luarea măsurilor legale care se impun.

Știrea inițială

Slujba este oficiată de către ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului și un sobor de preoți. 

Informația a fost confirmată de către reprezentanții Poliției Județene Vâlcea: „Astăzi, 27 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că, în incinta unui eveniment privat, desfășurat în localitatea Măciuca, a fost amplasată o bombă. La fața locului se deplasează polițiștii din Vâlcea și pirotehniștii din cadrul Serviciului Român de Informații, pentru efectuarea de verificări”, a menționat purtătoarea de cuvânt a IPJ, Cătălina Cimpoeru.

La 112 s-a primit un apel din partea unui bărbat care a anunțat că a amplasat o bombă la „nunta anului” de la Măciuca – Vâlcea, pe motiv că liderul AUR ar fi primit bani de la ruși, pentru a-și finanța nunta.

Cununia religioasă a liderului AUR George Simion cu Ilinca de la Măciuca Vâlcea Foto captură video
Cununia religioasă a liderului AUR George Simion cu Ilinca de la Măciuca Vâlcea Foto captură video

Cum nu se știe exact unde ar putea fi amplasat dispozitivul, va fi luat la verificat întregul perimetru pe care se desfășoară nunta, fapt ce ar putea determina chiar și oprirea slujbei religioase aflată în plină desfășurare în capela special amenajată de lângă Complexul Forest Retreat & SPA din Oveselu care-i găzduiește pe miri și invitații acestora.

Până acum la fața locului au ajuns câteva mii de persoane care s-au grăbit să asiste la cununia religioasă.

Din imaginile transmise în direct de la fața locului, nu reiese că mulțimea a aflat despre amenințarea cu bombă. Unii dintre invitați au mărturisit că se așteptau la un astfel de incident și că sunt convinși că este vorba despre o alertă falsă.

Rămâne de văzut dacă imensul perimetru destinat nunții de la Măciuca - Vâlcea va fi evacuat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite