Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Oniga este arestată preventiv într-un alt dosar, pentru luare de mită
Viorica Oniga este arestată preventiv într-un alt dosar, pentru luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au condamnat-o pe Viorica Oniga la 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzată că ar fi semnat certificate de încadrare în grad de handicap pentru soţul şi fiul său

Pronunţarea în dosarul de conflict de interese, deschis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în luna mai, a fost extrem de rapidă.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au condamnat-o pe Viorica Oniga la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese.

Aceasta este acuzată că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi Prahova, pe 19 iunie 2008 şi 30 iunie 2008, a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap pentru Romulus Bujor Bănică şi Dardu Bănică, soţul şi respectiv fiul acesteia, semnând certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentarele de evaluare medicală. Astfel, cei doi au beneficiat de o indemnizaţie lunară necuvenită.

Sentinţa pronunţată vineri nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova este arestată preventiv în altă cauză, pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată, şi fals intelectual, toate în formă continuată.

Viorica Oniga este acuzată că a primit bani şi bunuri, în valoare de aproape 100.000 de lei, prin intermediul menajerei sale, Georgeta Oprea, şi ea arestată în cauză, pentru a elibera certificate de handicap unor prahoveni care nu sufereau, în realitate, de respectivele boli.

Miercuri, magistraţii de la Tribunalul Prahova au respins cererea de eliberare provizorie, pe cauţiune, din arestul preventiv.

Pe aceeaşi temă

Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova rămâne în arest. Instanţa a respins recursul Vioricăi Oniga

Viorica Oniga, şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, a fost arestată

Fosta şefă a Comisiei pentru evaluarea persoanelor cu handicap Prahova, anchetată pentru certificate false eliberate soţului şi fiului. Instanţa a respins eliberarea pe cauţiune a Vioricăi Oniga

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite