VIDEO Ploieştenii circulă gratuit cu transportul în comun din 31 martie. Tramvaiele, puse pe liber până la sfârşitul lui 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, 31 martie, şi până la sfârşitul anului 2015, transportul în comun va fi gratuit la Ploieşti pentru locuitorii oraşului. În aceeaşi perioadă, tramvaiele vor fi scoase din circulaţie pentru derularea proiectului de reabilitare a liniilor

Proiectul finanţat din fonduri europene pentru reabilitarea celor două linii de tramvai din Ploieşti, demarat deja pe tronsonul Spitalul Judeţean – cartier Castor, va pune pe liber, până în decembrie 2015, tramvaiele din oraş, care au fost retrase, din 31 martie, în depourile SC Transport Călători Express (SC TCE).

Proiectul se va concretiza, pentru locuitorii oraşului care îndeplinesc condiţia de venituri de până în 3.000 de lei, dar şi pentru alte categorii de călători, şi în transport în comun gratuit până la finalizarea întregului şantier la liniile de tramvai.

Luni, 31 martie, a fost prima zi în care cei care şi-au procurat autorizaţii de călătorie gratuită să experimenteze, după modelul altor oraşe din România, precum Lugoj sau Timişoara, cum este să circuli fără bilet, cu autobuzele şi troleele din Ploieşti.

Administraţia locală a justificat implementarea aceastei măsuri ca o compensare a disconfortului care va fi creat în oraş de şantierul liniilor de tramvai, dar şi pentru a încuraja şoferii să-şi lase acasă, măcar din când în când, maşinile personale. 

Între timp, administraţia din Ploieşti a restrâns şi categoriile de persoane care beneficiază de această facilitate, respectiv au fost scoase de pe lista de beneficiari persoanele care stau în oraş cu viză de flotant. Rezidenţii, dar şi persoanele din alte localităţi care folosesc regulat transportul în comun din Ploieşti îşi pot procura, însă, un abonament unic, valabil pe toate traseele din oraş, care costă 65 de lei.

Tot de luni, au apărut modificări şi în circulaţia pe traseele tramvaielor. Astfel, autobuzele 28, 101, 102, 403, care merg pe ruta Spitalul Judeţean  – Complex Mic, pe sensul spre Centru/Gara de Vest vor circula de pe strada Găgeni pe Cameliei, cu staţie la Complex Ideal, apoi pe strada Rapsodiei, Şoseaua Nordului şi apoi traseu normal.

Staţiile Cramele Halewood şi Complex Meşteşugăresc, pe sensul spre Centru/Gara Vest se vor suspenda.

Pe aceeaşi temă

Iniţiativă. Ploieştenii vor călători gratuit cu transportul în comun

Proiect votat. Din 31 martie, ploieştenii circulă gratuit cu transportul în comun

Decizie schimbată. Persoanele care au viză de flotant nu mai beneficiază de transport gratuit în Ploieşti

Condiţiile necesare pentru fiecare categorie de călători care va folosi transportul gratuit în Ploieşti
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite