Iniţiativă. Ploieştenii vor călători gratuit cu transportul în comun

0
0
Primăria Ploieşti a anunţat că din martie va începe reabilitarea liniilor de tramvai din oraş. FOTO Adevărul Ploieşti
Primăria Ploieşti a anunţat că din martie va începe reabilitarea liniilor de tramvai din oraş. FOTO Adevărul Ploieşti

Începând cu luna martie şi până la sfârşitul lui 2015, ploieştenii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun din oraş.

Motivele care au stat la baza unei astfel de decizii, care va trebui să treacă de votul consilierilor locali, au o strânsă legătură cu începerea, în 2014, a lucrărilor pentru reabilitarea liniilor de tramvai din Ploieşti, dar şi cu derularea simultană a altor proiecte, cu finanţare europeană, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, care vor transforma oraşul, din primăvară, într-un mare şantier. 

În momentul demarării lucrărilor, ploieştenii vor resimţi un disconfort imens, pentru că foarte multe străzi vor fi desfundate şi blocate circulaţiei. Vrem să suplinim acest disconfort prin posibilitatea fiecărui ploieştean de a circula cu mijloacele de transport în comun în mod gratuit, încuranjându-i, astfel, să-şi lase şi maşinile personale acasă pentru evitarea ambuteiajelor”, a explicat primarul Iulian Bădescu.

Costurile anuale pentru aplicarea unei astfel de măsuri au fost evaluate la 5 milioane de euro, în plus faţă de costurile cu transportul pensionarilor, sub formă de subvenţie către SC Transport Călătorii Express, operatorul din subordinea primăriei care se ocupă de transportul în comun din oraş.

Călătorii din altă localitate nu vor beneficia de gratuitate şi îşi vor procura biletul în valoare de 2 lei de la şofer.

În 2013, Primăria Ploieşti a semnat contracte de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea celor două linii de tramvai din oraş, în valoare de aproape 58 de milioane de euro, un contract pentru construcţia unui pasaj de supratraversare de 20 de milioane de euro şi realizarea unui parc municipal.

Pentru a nu pierde banii, în condiţiile în care bugetul anual de investiţii al Ploieştiului este de 7 milioane de euro, lucrările trebuie încheiate până în 2015.

Lugoj este primul oraş din România unde s-a aplicat o astfel de măsură. De aproximativ şapte luni, localnicii merg gratuit cu transportul în comun.

Vă mai recomandăm

FOTO Cratere pe liniile de tramvai din Ploieşti. Plasa metalică şi pământul au biruit asfaltul, iar birocraţia blochează reparaţiile

O asociere de patru firme a câştigat licitaţia pentru reabilitarea liniei de tramvai 102 din Ploieşti

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite