VIDEO Adrian Strâmbeanu, managerul SJU Ploieşti: „Eu nu vin în contact cu pacienţii pentru că sunt manager. Nu m-am gândit să-mi dau demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a declarat marţi că, de la începerea controlului Ministerului Sănătăţii, „nu i s-a cerut şi nici nu s-a gândit să-şi dea demisia“ şi că nu vine în contact cu pacienţii din spital „pentru că este manager“

Cu puţin timp înainte ca Raed Arafat să facă publice rezultatele preliminare ale controlului Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti şi să declare că a cerut Consiliului Judeţean suspendarea managerului, cel puţin pe durata anchetei, Adrian Strâmbeanu a susţinut o conferinţă de presă în care a susţinut că, de la începerea controlului, „nu i s-a cerut şi nici nu s-a gândit să-şi dea demisia“.

Conferinţa de presă, la care au participat şi mai mulţi şefi de secţii din SJU Ploieşti, a fost convocată chiar de conducerea spitalului pentru ca medicii să dea informaţii despre evenimentele din spital şi să comenteze imaginea de „spitalul groazei“ sau „spitalul morţii“ cu care a fost etichetat în ultima perioadă, în presă, SJU Ploieşti.

Este o imagine nedreaptă pentru că se munceşte foarte mult, se salvează peste 55.000 de vieţi pe an, iar în cele 10 săli de operaţie sunt operaţi peste 14.000 de pacienţi pe an“, a început conferinţa de presă Adrian Strâmbeanu.

Acesta a mai spus că ştie că sunt deficienţe la capitolul cazarea pacienţilor, al asigurării medicamentelor şi materialelor sanitare, dar că acest lucru se întâmplă în toată ţara, în limitele finanţării. Acesta a punctat şi faptul că unitatea medicală are de recuperat de la CAS o sumă restantă de aproximativ 35 miliarde lei vechi pentru servicii medicale efectuate, plus plata serviciilor medicale efectuate în luna noiembrie şi că până în prezent există un număr de aproximativ 8.000 de pacienţi trataţi şi spitalizaţi peste valoarea de contract, echivalentul a peste 120 miliarde de lei vechi.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în calitate de manager al spitalului, aceasta a spus că a făcut tot ce i-a stat în putinţă din punct de vedere financiar, în limita fondurilor, dar că ar puncta ca un minus „comunicarea greoaie“ şi că şi-ar fi dorit „să comunice mai mult şi să vorbească mai mult, la toate nivelele“ cu medicii şi personalul.

Adrian Strâmbeanu a recunoscut că nu a mai fost pe secţia chirurgie, de exemplu, de luna trecută. Este chiar secţia unde lucrează medicul Dan Oprea, de la declaraţiile căruia privind lipsa de ustensile, a pornit săptămâna trecută controlul Ministerului Sănătăţii.

Managerul a mai spus că lipsa de medicamente şi materiale sanitare despre care vorbesc pacienţii de la SJU Ploieşti reprezintă o „problemă zilnică a spitalului“, dar a recunoscut, totodată, că nu vorbeşte cu bolnavii. „Eu nu vin în contact cu pacienţii pentru că sunt manager“, a spus Adrian Strâmbeanu în conferinţa de presă.

De miercurea trecută, SJU Ploieşti este în control mixt al Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Consiliul Judeţean, timp în care, spune managerul i s-au solicitat documente de achiziţii de medicamente şi materiale sanitare, state de funcţii şi autorizaţii de funcţionare. „Nu au fost reproşuri directe la adresa mea, nu mi s-a cerut şi nici nu m-am gândit în timpul acestui control să-mi dau demisia“, a spus Strâmbeanu care a mai declarat că nu s-a gândit nici dacă vrea o prelungire a contractului de management, care expiră pe 13 decembrie.

Managerul, aflat de 7 ani la conducerea SJU Ploieşti, a mai precizat că, dacă ar fi nevoie, s-ar interna la SJU Ploieşti ca să-şi „salveze viaţa“.

Peste nici o jumătate de oră de la această conferinţă de presă, secretarul de stat Raed Arafat, care coordonează controlul de la SJU Ploieşti, a declarat că în unitatea medicală „sunt probleme organizatorice majore, sunt probleme de respectare a structurii spitalului serioase şi sunt probleme care aparţin de coordonarea spitalului “, dar că se analizează şi modul în care sunt utilizaţi banii din finanţare.

De asemenea, Arafat a mai spus că s-a propus Consiliului Judeţean Prahova, de către comisia de control, suspendarea managerului, cel puţin pe durata anchetei.

Alte articole recomandate

VIDEO Raed Arafat despre controlul la Spitalul Judeţean Ploieşti: „Sunt probleme organizatorice majore “. Managerul va fi suspendat

Managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Spitalul Judeţean achiziţionează în permanenţă bisturie noi“

Managerul Spitalului din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari, dar acoperă - necesităţile sălilor de operaţie“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite