Managerul Spitalului din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari, dar acoperă - necesităţile sălilor de operaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a negat într-un comunicat transmis vineri informaţiile potrivit cărora instituţia pe care o conduce ar duce lipsa de materialele necesare desfăşurării intervenţiilor medicale, precizând că totul se poate verifica în actele de achiziţie, informează De Ce News.

Şeful unităţii sanitare din Ploieşti a infirmat spusele doctorului Dan Oprea, acesta din urma acuzând sistemul de sănătate că îl obligă să facă zilnic compromisuri în actul de tratare a pacienţilor. Andria Strâmbeanu susţine că în spitalul pe care îl conduce sunt acoperite necesităţile sălilor de operaţie, adaugând că imaginea unui „spital al groazei” este pur şi simplu nedreaptă.

„Am aşteptat, poate prea mult, în a vă prezenta aceste informaţii. Se induc neadevăruri care pot periclita în mod fundamental credibilitatea unei instituţii sanitare. În „spitalul groazei”, aşa cum în mod nedrept este catalogat Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, s-au achiziţionat, numai în 2013, până la această dată, un număr de 21.400 de bisturie clasice. Totodată, au fost achiziţionate peste 200 de bisturie electrice”, se arata in cominucatul remis de managerul spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Medicul-şef Adrian Strâmbeanu menţionează de asemenea că în unitatea sanitară pe care o conduce sunt externaţi anual peste 25.000 de pacienţi, aproximativ 14.000 dintre ei suferind o intervenţie chirurgicală. Totodată, managerul spitalului precizează că în 2013 spitalul a cumpărat 21.400 de bisturie clasice şi aproximativ 200 electrice.

Adrian Strâmbeanu afirmă de asemenea că oricine poate verifica instrumentarul medical dacă doreşte, pe baza documentelor existente.

„Subsemnatul, ca manager al Spitalului Judeţean, dar şi ca simplu cetăţean, îmi permit să întreb în mod retoric: de ce s-a declanşat acest subiect, având în vedere că managementul, după cum se poate verifica în actele de achiziţie, s-a preocupat în mod continuu de aprovizionarea cu necesarul instrumentarului medical? Vreau să repet, pentru a fi corect înţeles: oricine poate constata, studiind actele de achiziţie, că Spitalul acoperă necesarul în ceea ce priveşte materialul sanitar amintit. Este suficient să se consulte documentele”, se notează în comunicat, potrivit sursei citate.

Tot managerul spitalului menţionează că nu crede că foloseşte nimeni din angajaţii săi bisturie de unică folosinţă de mai multe ori, unitatea pe care o conduce acoprind cu eforturi mari necesităţile sălilor de operaţie.

„Subliniez acest aspect pentru că oamenii care vin la Spitalul Judeţean trebuie să ştie că unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari – dar acoperă! – necesităţile sălilor de operaţie. Repet: în Spitalul Judeţean nu cred că foloseşte nimeni bisturie de unică folosinţă, de mai multe ori, aceasta însemnând că medicul respectiv face malpraxis în mod conştient, atâta timp cât spitalul asigură necesarul de bisturie”, spune medicul Adrian Strâmbeanu, în comunicatul transmis vineri.

În luna noiembrie, presa a scris despre mai multe probleme legate de deficienţa materialelor şi a ustensilelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în special după experienţa unui pacient care a decedat în această unitate medicală. În prezent, Ministerul Sănătăţii desfăşoară un control la spitalul din Ploieşti.


Citeşte şi:

Alţi 20 de medici de la Spitalul Judeţean Ploieşti se solidarizează cu chirurgul Dan Oprea

Alţi 20 de medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti au semnat scrisoarea deschisă prin care îşi exprimă susţinerea faţă de chirurgul Dan Oprea şi fac apel la colegii din ţară „care se confruntă cu probleme similare să vorbească public despre acestea“.

Mesajul doctorilor de la Spitalul Judeţean din Ploieşti: „Oamenilor le este teamă să se mai prezinte la medic“

Într-o nouă scrisoare publică, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti vorbesc despre un „asediu al presei asupra medicilor“ care „a indus teama în rândul pacienţilor“, iar „oamenilor le este teamă să se prezinte la medic“

Medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, solidari cu chirurgul Dan Oprea. Ministerul Sănătăţii a suplimentat echipa de control

Mesajul public al chirurgului Dan Oprea, în care vorbea despre malpraxisul de nevoie pe care trebuie să-l facă medicii a avut ecou în rândul colegilor, care, printr-o scrisoare deschisă, şi-au arătat solidaritatea cu declaraţiile acestuia. Joi seară, ministrul Eugen Nicolăescu a dispus suplimentarea echipei de control de la spitalul din Ploieşti

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite