Valul trei pandemic loveşte Prahova. Focare de COVID-19, la o grădiniţă din Ploieşti şi la Poliţia Locală din Plopeni. Toate paturile de la ATI sunt ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autorităţile au descoperit două focare de COVID-19 în Prahova, unul la o grădiniţă din Ploieşti, iar cel de-al doilea la Poliţia Locală din Plopeni. Prefectura Prahova a anunţat în raportarea zilnică privind situaţie cazurilor noi de infectări că la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere pentru bolnavii infectaţi.

Dacă în luna ianuarie şi februarie, se raportau şi câte şapte paturi libere la ATI destinate bolnavilor de COVID-19, de câteva zile situaţia s-a schimbat radical. Sunt tot mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de internare.

În plus au apărut din nou focare de COVID-19 în instituţiile publice, ceea ce nu s-a mai raportat din toamna anului trecut. Potrivit unor surse medicale, primul focar a fost depistat în data de 8 martie, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.38 din Ploieşti. Aici trei dintre cele 18 angajate sunt izolate la domiciliu sub supravegherea medicilor, iar activitatea grădiniţei s-a sistat două săptămâni, în perioada 7.03.2021- 20.03.2021.

Cel de-al doilea focar de COVID-19 a fost depistat la Poliţia Locală din oraşul Plopeni. Sunt şase angajaţi dintr-un efectiv de zece care au fost testaţi pozitiv. Poliţiştii locali din Plopeni vor rămâne în izolare la domiciliu până în data de 20 martie.

Important de precizat este că în Prahova se testează foarte puţin. Numărul de teste efectuat în ultimele 24 de ore este de 185, conform centralizării DSP Prahova, iar dintre acestea 77 au fost pozitive.

Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, calculată la 1000 de locuitori, este de 1,08, în creştere evidentă faţă de începutul lunii martie când incidenţa era sub 1 la mie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite