Criză acută de medici în Prahova pentru centrele de vaccinare, în pofida salariului imens. Tentaţi de ofertă, câţiva stomatologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pixabay
FOTO pixabay

Autorităţile din Prahova caută urgent personal medical pentru a putea deschide alte 25 de centre de vaccinare. Un medic care acceptă să se implice în activitatea de imunizare a populaţiei primeşte lunar aproximativ 15.000 lei.

 În pofida salariului tentant, medicii nu au răspuns apelului autorităţilor prahovene.

„Nu au timp. Gândiţi-vă că fiecare dintre noi avem cabinetul nostru unde ne aşteaptă câte 2.000 de pacienţi. Dacă se îmbolnăveşte unul dintre noi sau pleacă, rămân mii de oameni fără medic de familie. De anul trecut am preluat sarcini suplimentare. Tot medicii de familie monitorizează pacienţii infectaţi, dar şi contacţii lor. Programul la centrul de vaccinare este de la 8 dimineaţa la 8 seara. În plus, în Prahova este o criză a medicilor de familie. Suntem cu cel puţin 60 mai puţini decât ar fi necesar. Iar mulţi care au mai rămas în activitate nu mai sunt foarte tineri. Acesta este adevărul”, a precizat Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Aceasta a precizat că a luat legătura personal cu mai mulţi medici pentru a-i coopta în activitatea de vaccinare, dar majoritatea a refuzat fie din motive personale, fie din cauza programului infernal de la un astfel de centru.

În prezent, în Prahova funcţionează 21 de centre de vaccinare, toate în Ploieşti şi în oraşele din judeţ. În judeţul Prahova, au fost amenajate şi aşteaptă echipe complete de personal medical centre de vaccinare în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte şi în comunele: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeştii de Pădure, Floreşti,  Măneciu, Păuleşti, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei. Cabinetele de imunizare amintite ar trebui să devină funcţionale din etapa a treia de vaccinare, adică din 15 martie.

Reprezentanţii Prefecturii Prahova au precizat că de la momentul apelului lansat în data de 9 martie au fost contactaţi de şapte medici intersaţi să ofertă, cei mai mulţi fiind stomatologi din Bucureşti.

Lista centrelor active de vaccinare din Prahova

lista centre vaccinare prahova foto prefectura prahova
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite