Acţiune a salvamontiştilor pentru recuperarea a doi turişti rămaşi blocaţi pe traseul Jepii Mari din Bucegi / Turiştii au fost duşi la Cabana Piatra Arsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zapada jud prahova foto news.ro

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit duminică seară pentru recuperarea a două persoane care au rămas blocate pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi. Cei doi turişti au fost coborâţi de pe munte şi duşi la Cabana Piatra Arsă, de unde vor pleca luni.  Salvatorii montani reamintesc turiştilor că, în această perioadă a anului, toate traseele montane sunt închise, iar cei care urcă îşi pun viaţa în pericol.

UPDATE - Cei doi turişti au fost recuperaţi şi duşi la Cabana Piatra Arsă, de unde vor fi coborâţi luni.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform reprezentanţilor Salvamont din judeţul Prahova, cele două persoane au urcat pe munte, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, iar la întoarcere au ales să coboare pe Jepii Mari rămânând blocaţi pe un vârf deasupra traseului. În aceste condiţii, au solicitat ajutor şi sunt coborâţi cu ajutorul corzilor de alpinism. 

Salvatorii montani reamintesc faptul că în această perioadă a anului toate traseele din abruptul prahovean sunt închise.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite