Un criminal, condamnat în trecut pentru omor, a ameninţat că aruncă în aer un bloc din Ploieşti

0
0
Pomperi
Pomperi

Primăria Municipiului Ploieşti a anunţat că, având în vedere incidentul care a avut loc, joi, în care a fost implicat un chiriaş al municipalităţii, în blocul cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei, zona respectivă va fi atent monitorizată.

Conform autoprităţilor locale, persoana asistată social a ameninţat locatarii că va produce o explozie în bloc. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, acesta ispăşind o pedeapsă pentru omor.

Răducanu Nicolae a fost imobilizat de către poliţişti, iar pompierii au reuşit să scoată din apartamentul său butelia pe care individul ameninţa că vrea să o incendieze. Acesta se află acum în custodia poliţiei.

”Deoarece, după ispăşirea pedepsei, a depus dosar pentru atribuirea  unei locuinţe sociale, în anul 2019, conform legii, acestuia i-a fost repartizată o unitate locativă , în blocul cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei.

De-a lungul timpului, persoana respectivă a avut un comportament agresiv, inclusiv cu un angajat al administraţiei publice locale, care, între timp,  a depus şi o plângere la poliţie”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

Administraţia publică ploieşteană are în proiect reabilitarea imobilului cu locuinţe sociale din Aleea Cătinei, proiectul respectiv urmând să se realizeze cu fonduri europene. Pentru punerea în aplicare a acestei investiţii, se impune mutarea chiriaşilor din acest bloc în alte locuinţe sociale aflate în patrimoniul municipalităţii ploieştene. Incidentul de astăzi a fost generat de refuzul extrem al chiriaşului amintit de a se muta într-un alt cămin de locuinţe.

”În această ordine de idei, facem precizarea că, în prezent, situaţia la nivelul blocului cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei este sub control, imobilul respectiv fiind supravegheat de către reprezentanţii instituţiilor locale cu competenţe în menţinerea ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicatul citat.

 Totodată, cazul acestui chiriaş urmează să fie atent evaluat de serviciile publice de specialitate.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 106/2013, chiriaşii municipalităţii, care au un comportament neadecvat, pot fi evacuaţi din locuinţele sociale.

În ultimă instanţă, au precizat reprezentanţii Primăriei Ploieşti, se vor pune în aplicare prevederile actului normativ amintit anterior, pentru persoanele care nu vor respecta normele de convieţuire socială.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite