Bătrâni salvaţi de sub dărâmăturile unei case de un pompier aflat în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa a fost distrusă de explozie foto ISU Teleorman
Casa a fost distrusă de explozie foto ISU Teleorman

În locuinţă, la momentul exploziei, se aflau doi bătrâni. Pompierul a intervenit imediat şi a reuşit să-i salveze pe cei doi.

Marţi, 2 februarie, în jurul orei 12.20, s-a produs o explozie la o locuinţă din localitatea Saelele, judeţul teleorman.

Conform ISU Teleorman, explozia nu a fost urmată de incendiu, însă au rezultat două victime, soţ şi soţie, de 74 de ani. Bătrânul, cu arsuri de gradul al II - lea la nivelul membrelor superioare şi feţei, era prins sub dărămâturi, având nevoie de intervenţia imediată a salvatorilor.

„Norocul victimelor a fost ca unul dintre vecini să fie un pompier cu experienţă, din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Şatran Mihai Cătălin, şef gardă intervenţie şi stingere, care nici nu a mai stat pe gânduri la auzul explozie, sărind în ajutorul celor două persoane. Tot el, pe timpul acţiunii sale de salvare a celor două victime, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, solicitând la faţa locului un echipaj de descarcerare şi două echipaje medicale”, transmite ISU Teleorman.

Până la sosirea acestora, împreună cu câţiva dintre vecini a reuşit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcţie dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime, ambele cu arsuri de gradul II la nivelul feţei şi membrelor superioare.

Din primele verificări efectuate şi din relatările proprietarilor, explozia s-a produs dincauza unei acumulări de gaze de la o butelie defectă, deflagraţia producându-se la momentul aprinderii becului din încăpere.


                                Plt. maj. Şatran Mihai Cătălin foto: ISU Teleorman

Explozie teleorman foto ISU teleorman

Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele şi unul SAJ Teleorman, au primit primul ajutor calificat şi au fost transportate la U.P.U. Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

„Suntem mândri de modul cum a recţionat astăzi colegul nostru, aflat în timpul liber, dovedind încă o dată că pompierii militari teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor şi, în orice moment este nevoie de ei, sunt alături de cei aflaţi în dificultate. Îi preţuim pe cei care vorbesc prin faptele lor, şi nu prin cuvinte, pe cei care transformă nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie, aşa cum şi el a reuşit”, spun colegii pompierului.

Explozie teleorman foto ISU teleorman

Citeşte şi:

Tineri filmaţi în direct când furau telefonul mobil al unei victime la locul accidentului rutier VIDEO



 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite