Salon de spital etalon la SJU Ploieşti. Investiţia va fi extinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un salon al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost amenajat la standarde europene, printr-o investiţie de 800.000 de lei. Toate saloane SJU vor fi amenajate pe acelaşi model

După un control de răsunet al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în decembrie 2013, oficialii Consiliului Judeţean Prahova au alocat bani pentru amenajarea unui salon modern care se doreşte a fi primul din cele peste 100 care vor fi modernizate.

Salonul etalon care urmează să fie finalizat zilele următoare este realizat la standarde europene şi prevede pe lângă dotările moderne de ultimă generaţie (circuite de oxigen, circuite pentru alarmă pacienţi, circuite pentru alarmă incendiu, pardoseală nouă din răşină epoxidică, tâmplărie nouă) şi grupuri sanitare proprii.

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt 93 de saloane cu aproximativ 646 de paturi, pe viitor urmând a fi construite încă 20 de saloane. Toate vor fi modernizate după modelul salonului etalon.

Pentru această investiţie a fost alocată suma de aproximativ 800.000 lei din care 350.000 lei reprezintă costurile pentru grupurile sanitare proprii.

Mai puteţi citi

Aparat radiologic nou, cu detector full digital la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are manager. Alexandru Băloi va conduce SJU

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite