Robert Grigorescu, consilerul lui Andrei Chiliman, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune. Este acuzat că a primit 1,4 milioane de lei mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Grigorescu, consilierul lui Andrei Chiliman, acuzat că a cerut şpagă 1,4 milioane de lei  FOTO Diana Frîncu
Robert Grigorescu, consilierul lui Andrei Chiliman, acuzat că a cerut şpagă 1,4 milioane de lei  FOTO Diana Frîncu

Procurorii DNA din Ploieşti au decis să-l plaseze sub control judiciar pe cauţiune pe Robert Grigorescu, consilierul fostului primar al Sectorului 1 din Capitală. Valoarea cauţiunii a fost stabilită la suma de 200.000 de lei, spun surse judiciare.

 Aceleaşi surse au precizat că Grigorescu ar fi primit şpagă, aproximativ 1.400.000 de lei de la mai mulţi agenţi economici pentru a le facilita contracte cu Primăria Sectorului 1 din Bucureşti.

Grigorescu a fost citat, miercuri, la DNA Ploieşti în calitate de suspect în dosar. El a venit la audieri în jurul orelor 11.00, însoţit de un avocat şi a refuzat să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Din 2015 şi până în prezent, porcurorii de la Ploieşti au trimis în judecat trei dintre apropiaţii lui Andrei Chiliman, care deţineau funcţii de conducere în cadrul Primăriei Sectorului 1 din Capitală. Printre aceştia se află Emanoil Bocean, condamnat deja pe fond la 6 ani de închisoare cu executare.

Conform unui comunicat DNA, "GRIGORESCU ROBERT, la data faptelor consilier personal al primarului Sectorului 1 Bucureşti, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de Investiţii, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită.


Inculpatul Grigorescu Robert va depune o cauţiune în valoare de 200.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiaşi unităţi de Parchet.
Cauţiunea se va depune până la data de 10 mai 2017. 

În ordonanţa procurorilor se arată că există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: 
În perioada februarie 2009 – decembrie 2013, inculpatul Grigorescu Robert, consilier personal al primarului Sectorului nr. 1 Bucureşti, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de Investiţii, a pretins procentaje între 10-15% din valoarea unor contracte de lucrări şi a primit în numerar, direct sau prin intermediari, suma totală de 1.397.497 lei, în schimbul atribuirii şi a derularii în bune condiţii a unor contracte de lucrări atribuite de Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Concret: 

În perioada februarie-aprilie 2009, inculpatul Grigorescu Robert a pretins de la reprezentantul unei societăţii comerciale, un procentaj de 10% din valoarea unor contracte de lucrări de reabilitare termică, şi a primit ulterior, în perioada iulie 2009-decembrie 2011, în numerar, fie în mod direct fie prin intermediar, suma totală de 819.915 lei. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Primăria Sectorului 1 să îi atribuie societăţii comerciale respective contracte de lucrări.
În cursul anului 2010, inculpatul Grigorescu Robert, în vederea încheierii şi derulării în bune condiţii a unor contracte de lucrări cu Primăria Sectorului nr. 1 Bucureşti, a pretins de la reprezentantul aceleiaşi firme de construcţii, prin intermediar, un procentaj de 15% din valoarea contractelor de subantrepriză încheiate de firma respectivă cu o altă societate comercială care obţinuse un contract de lucrări. În perioada septembrie 2010-decembrie 2013, inculpatul Grigorescu Robert a primit în numerar, fie în mod direct, fie prin intermediari, suma totală de 577.582 lei", se arată în comunicatul DNA.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite