Un consilier al lui Andrei Chiliman, fostul edil de la Primăria Sectorului 1 din Capitală, audiat la DNA Ploieşti pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un consilier al fostului edil Andrei Chiliman, la DNA Ploieşti   FOTO Diana Frîncu
Un consilier al fostului edil Andrei Chiliman, la DNA Ploieşti   FOTO Diana Frîncu

Audieri la DNA Ploieşti într-un dosar care îl vizează indirect pe fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman. Unul dintre consilierii fostului edil, Robert Grigorescu, este audiat, miercuri, de un procuror anticorupţie, susţin surse judiciare.

Grigorescu are calitate de suspect, în cauză, spun aceleaşi surse, fiind acuzat de luare de mită pentru a facilita unor oameni de afaceri obţinerea de contracte cu Primăria Sectorului 1 din Capitală.

 Deocamdată nu sunt informaţii cu privire la suma de bani pe care consilierul lui Chiliman ar fi luat-o şi nici în ce scop.

Robert Grigorescu se află în sediul DNA Ploieşti de aproximativ o jumătate de oră.

Procurorii anitcorupţie din Ploieşti s-au axat începând cu 2015 pe anchete ample care au vizat acitvitatea ilegală a primăriei Sectorului 1 din Capitală pe vremea când la conducerea acestei instituţii se afla Andrei Chiliman.

De altfel Chiliman a fost reţinut pentru 24 de ore, în vara anului 2015, de DNA Ploieşti, sub acuzaţia de  trafic de influenţă. În aceeaşi cauză au fost audiaţi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi consilierul personal al primarului, Ioana Costescu.

De asemenea, un alt consilier al lui Chiliman, Emanoil Bocean, a fost anchetat la aceeaşi structură a DNA, fiind acuzat că, profitând de funcţia sa, ar fi cerut bani de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a le facilita obţinerea de contracte.Bocean şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat în luna martie 2017 de Curtea de Apel Ploieşti la şase ani de închisoare cu executare.

Tot DNA Ploieşti i-a trimis în judecată pe apropiaţi ai lui Chiliman. Este vorba despre Răzvan Iordan director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, fost consilier al primarului Sectorului 1, şi Dan Toma, la data faptelor şef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Fostul edil Andrei Chiliman încă nu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Ploieşti.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite