Ploieşti: Control medical gratuit, prelungit pentru ploieşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testele audio-optice efectuate la o clinică de specialitate din oraş au mare succes în rândul localnicilor.Programările au depăşit perioada destinată acestei acţiuni, respectiv luna octombrie, şi organizatorii au decis să o prelungească până la sfârşitul lui noiembrie.

Ploieştenii dornici să-şi verifice gratuit gradul de acuitate auditivă şi vizuală mai au la dispoziţie pentru programare perioada 23-30 noiembrie, în cadrul acţiunii de testare derulată în urma unui parteneriat încheiat de Primăria Ploieşti cu o clinică medicală de specialitate.

Iniţial, campania urma să se desfăşoare pe durata lunii octombrie, dar solicitările au fost atât de numeroase şi doritorii atât de insistenţi, încât programările s-au întins până în data de 20 noiembrie. Încercând să vină în întâmpinarea cetăţenilor, organizatorii au luat decizia de a prelungi acest termen. „Vom continua acţiunea până la sfârşitul acestei luni. Aşteptăm programările pentru ultima perioadă“, a declarat Lavinia Boiangiu, acustician în cadrul clinicii Audio-Optica, participantă la acest proiect.

Mulţi credeau că sunt sănătoşi
Până în prezent, aproximativ 380 de ploieşteni, de la copii în vârstă de zece ani, până la octogenari, au fost consultaţi  auditiv, cu aparatură de ultimă generaţie, şi aproximativ 280 au beneficiat de testarea capacităţii vizuale. Interpretarea rezultatelor şi diagnosticarea s-a făcut de către specialişti şi surprizele nu au lipsit.

„Peste 185 de persoane au constatat că au nevoie de protezare auditivă, fiind hipoacuzici. Cei mai mulţi au fost vârstnici. Trebuie să precizăm faptul că unii nu ştiau că au probleme. Aproximativ un sfert“, a explicat Lavinia Boiangiu. În ceea ce priveşte pacienţii care şi-au verificat acuitatea vizuală, cei mai mulţi purtau, deja ochelari. Totuşi, peste 100 au necesitat înlocuirea acestora. „Bănuiam că am nevoie de dioptrii mai puternice. Acum sunt sigură“, a declarat Silvia Oprescu, una dintre paciente.

Cum şi unde se fac programările pentru testările gratuite aflaţi citind "Adevărul de Seară" Ploieşti de astăzi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite