Pedeapsa primită de un șofer prins băut la volan. Consumase zece beri și doi litri de vin

0
Publicat:

Marian Gore, un brutar din comuna dâmbovițeană Doicești, a fost prins la volan cu o alcoolemie de dosar penal, pentru fapta sa fiind condamnat inițial de judecătorii din Târgoviște doar la plata unei amenzi penale.

Brutarul din Dâmbovița s-a urcat la volan după ce a băut zdravăn FOTO Arhivă Adevărul
Brutarul din Dâmbovița s-a urcat la volan după ce a băut zdravăn FOTO Arhivă Adevărul

Curtea de Apel Ploiești a decis însă să-l pedepsească mai aspru.

Brutarul din Dâmbovița a fost prins, în data de 07.02.2019, în jurul orei 19.00, de un echipaj de la poliția rutieră, conducând băut pe DN 71, pe raza localităţii Aninoasa, cu o alcoolemie indicată de etilotest de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Analizele toxicologice au indicat însă o valoare mult mai mare, de 2,50 g‰ alcool în sânge la prima proba şi 2,30 g‰ alcool în sânge, la a doua probă recoltată.

Pus în fața faptului împlinit, șoferul dâmbovițean a recunoscut că înainte să se urce la volan, consumase aproximativ doi litri de vin şi zece sticle de bere cu alcool.

Brutarul Gore a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, fiind condamnat într-o primă fază la plata unei amenzi penale în valoare de 9.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nemulțumiți de sentință, procurorii dâmbovițeni au contestat-o la instanța superioară, iar Curtea de Apel Ploiești a decis agravarea pedepsei.

A anulat plata amenzii penale și a dispus ca șoferul prins băut la volan să fie condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Doicești, fie la casa de cultură din localitate.

Sentința Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite